Index Vakbarát Hírportál

Pogba nagyon hülye volt, Ibrahimovic nagyon okos a Liverpool ellen

2017. január 15., vasárnap 19:19 | aznap frissítve

Az angol bajnokság 21. fordulójának rangadóján a Manchester United a Liverpoolt fogadta, a két legtöbb bajnoki címet gyűjtő csapat találkozóját nem csak a hagyományok miatt övezte megkülönböztetett figyelem, de a bajnokságot tekintve is igen komoly tétje volt a meccsnek.

A Manchester számára egy győzelem azt jelentette volna, hogy a nehézkes kezdést követően Mourinho csapata visszaverekszi magát a Bajnokok Ligája helyezésekért harcoló együttesek közé, míg a Liverpool egy idegenbeli győzelemmel visszavette volna a második helyet a Tottenhamtől. A helyezéseken túl a csapatmorál miatt is nagyon fontos lett volna mindkét gárdának a siker, vagy legalább a vereség elkerülése.

A mérkőzés hatalmas iramban kezdődött, és rengeteg hibával, majd szűk negyedóra elteltével elkezdtek alakulni a helyzetek, mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést. Főként egymás veszélyes helyen eladott labdáiból éltek a csapatok, ám mérkőzés gólja nem ebből, hanem egy ostoba egyéni hibából született meg, Pogba – aki a pontrúgásoknál rendre nagy bajban tűnt lenni a védekezéssel – a 27. percben összehozott egy végtelenül ostoba büntetőt, csak ő tudja, miért ütött kézzel a labdába.

James Milnert mindez különösebben nem érdekelte, az angol válogatott játékos magabiztosan lőtt a kapuba, noha De Gea jó irányba indult. Milner ezzel az utóbbi 10 büntetőjéből mindet belőtte.

Pogba kezezése után James Milner magabiztosan lőtte be a büntetőt

Az elmúlt hetekben jó formában játszó francia rekordigazolás ekkor már túl volt egy elhibázott ajtó-ablak helyzeten, és megúszott egy fél kiállítást, amikor Jordan Hendersont rántotta le a nyakánál fogva egy szögletnél, Böde Dánielt idéző mozdulattal. (Az eset a United szögleténél történt.)

A második félidőre Cerrick helyére Rooney érkezett , aki életet vitt a hazaiak támadójátékába. A United az 55. percben könnyedén ki is egyenlíthetett volna, Mhitarjan lépett meg egy Alexander-Arnoldtól szerzett labdával, ám a végén hosszan szöktette magát, így hiába vitte el a labdát Mignolet mellett, lövése végül eltévesztette a kaput, ahhoz viszont túl meredek volt, hogy a középen üresen érkező Rooney vagy Martial elérje.

Jürgen Klopp Coutinho behozásával billentette vissza a meccset a Liverpoolnak tetsző mederbe, majd Rooney úszott meg egy piros lapot, Milner pedig egy bokatörést. Kíváncsian várjuk, a mérkőzést követően Mourinho melyik hetekkel korábbi sérelmével vág vissza az esetről érdeklődőknek.

Wayne Rooney letaposta James Milnert

A portugál talán nem a legszimpatikusabb tréner, de nagy edző, amit utolsó cseréje is igazolt. A 76. percben ugyanis behozta Fellainit, Darmian helyett, ami utólag pompás döntésnek bizonyult.

A belga bejövetelét követően, ahogy azt várni lehetett, beindult a manchesteri ívelgetés. A 82. percben egy Mignolet bravúr még megmentette a Liverpoolt, ám két percre rá, kaotikus jelenetek után Ibrahimovic egy borzasztóan okos fejessel kiegyenlített. A gólban döntő szerepe volt Fellaininek is, akinek kapufáról kipattanó csúsztatását tette vissza Valencia a svéd fejére a gólpasszt érően. Apróbb szépséghiba, hogy a támadás eredetileg a jócskán lesen álló Antonio Valencia beadásából indult. 

Zlatan Ibrahimovic fejes gólja

A kiegyenlítést aztán meglepő módon nem követték manchesteri rohamok, sőt a végén még a vendégek kerültek közel a győzelemhez, ám Wijnaldum gyengén De Geába lőtt. A döntetlennel a Liverpool 7 pontra leszakadt a Chelsea-től, míg a Manchester United maradt a 6. helyen, a remélt 3 pont helyett mindössze egyet hozva az Everton ellen nagyot perecelő Manchester Cityn.

Angol bajnokság, 21. forduló, eredmények:

Vasárnapi mérkőzések:

Everton-Manchester City 4-0

Manchester United-Liverpool: 1-1

Szombaton játszották:

Leicester-Chelsea: 0-3

Burnley-Southampton: 1-0

Hull City-Bournemouth: 3-1

Sunderland-Stoke: 1-3

Swansea-Arsenal: 0-4

Watford-Middlesbrough: 0-0

West Ham-Crystal Palace: 3-0

Tottenham-West Bromwich Albion: 4-0

Rovatok