Index Vakbarát Hírportál

A mezhúzás, ami egyből pirosat érdemelne

2017. január 16., hétfő 10:57

1-1 lett vasárnap a Manchester United-Liverpool szuperrangadó a Premier League-ben, nem volt nagy meccs.

Egy buta büntető az első félidőben Pogbától, egy lesről indult akció végén szerzett gól Ibrahimovictól a hajrában, kábé ennyi. A Unitednek egy hónapon belül ez már a harmadik lesgólja, Mihtarjan sarkazása és a West Ham elleni Ibra-gól is les volt.

De a játékvezető, Michael Oliver ezen kívül sem volt a topon, felfoghatatlan, hogy miért nem adott még lapot sem Wayne Rooneynak, amikor letaposta James Milnert. A második félidő közepén jártunk, Rooney egyértelműen és szándékosan tartott rá az ellenfélre, legalábbis, hogy ilyen mozdulattal mit tervezett volna, ha a labda van ott, nehéz elképzelni.

Wayne Rooney letaposta James Milnert

Oliver bíró az egyből piros helyett kicsit elbeszélgetett vele, és jöhetett a Pool-szabadrúgás.

A 92. percben a vendégektől Roberto Firmino hagyta volna ott Ander Herrerát egy támadásnál, a spanyol jó méteresre nyújtva a mezét húzta vissza a félpályánál. A brazil szabadulni akart, ment volna tovább, de a unitedes csak nem engedte el, szinte még nevetett is közben, tudta, úgyis csak sárgát fog kapni.

Nem véletlen, hogy a Livescore.com közvetítése is azt írta, "szerencséje van, hogy megúszta csak sárgával", mert annyira cinikus és sportszerűtlen fault volt, hogy egy ideális világban, ahol a mezhúzás nem gólhelyzetben nem csak sárgát ér a szabályok szerint, egyből kiállították volna. Bár Oliver is minősíthette volna kirívóan szabálytalannak, mivel tényleg az is volt, és leküldhette volna.

Roberto Firmino vs. Ander Herrera

Mit érdemelt Herrera?

  • 743
    Elég ez a sárga
  • 728
    Kiállítom, és még el is tiltom külön a fejfogásért is
  • 593
    Egyből piros

Dehát ahol a talpalás még lapot sem ér, ne várjunk ilyet. Az angol játékvezetés nem is a 20., hanem valahol a 19. század végén akadt meg, és képtelen elmozdulni onnan.

Az eset után egyébként Firmino mellkason lökte Herrerát - aki egyből a fejét fogta -, így a brazil is sárgát kapott, vagyis ugyanúgy jöttek ki az akcióból.

Rovatok