Index Vakbarát Hírportál

Taplóság miatt dobta meg Cristiano Ronaldo

2017. január 16., hétfő 09:40

40 meccses veretlenségi rekordja szakadt meg a Real Madridnak Sevillában vasárnap, pedig a 85. percig úgy tűnt, a sorozat megmarad.

Valójában hatalmas 0-0-nak nézett ki a meccs, mindkét csapat inkább védekezett, mint támadott, de a 67. percben Sergio Rico, a hazaiak kapusa ostobán elsodorta a tizenhatoson belül Carvajalt, a bíró meg befújta a tök egyértelmű büntetőt.

Cristiano Ronaldo tizenegyes gólja (1:0) Real Madrid vs. Sevilla

A jobbhátvéd eltolta a kapus mellett a labdát, de már annyira közel volt az alapvonalhoz, hogy kvázi nullszögből kellett volna berúgnia - ha egyáltalán kapura tud fordulni -, ha a kapus talpon hagyja. A madridosnak esélye nem volt továbbmenni, a sevillások ennek ellenére majdnem meglincselték a bírót a helyes ítélet miatt. Hogy mi a fenét gondoltak, lehetetlen kitalálni.

Vitolo annyira feldühödött, hogy bosszúból taplósággal próbálkozott a büntetőhöz készülődő Cristiano Ronaldo ellen: kirúgta a gyeptéglát a tizenegyespontnál, hátha a portugál majd megcsúszik, vagy rosszabbul találja el. Ronaldo emiatt pár méterről hátba dobta a labdával, ez Vitolónak nem tetszett, megrohanta az aranylabdást, azonnal kisebb tömegjelenet alakult ki.

Cristiano Ronaldo hátba dobta a labdával Vitolot

A büntető aztán simán bement, de a 85. percben Sergio Ramos a saját kapujánál fejelt védhetetelenül, majd a 92. percben a második meccsét játszó, Interből szerződtetett Stefan Jovetic berúgta a győztes gólt.

A Sevilla így egyetlen ponttal van a Real mögött a bajnokságban, bár annak van egy elmaradt meccse, amit csak február 22-én pótolnak, Valenciában. A Sevilla egy ponttal előzi a harmadik Barcelonát.

Rovatok