Index Vakbarát Hírportál

Katar szerint eddig csak öten haltak meg a vb-stadionok építkezésein

2017. január 20., péntek 11:38

Újabb haláleset történt a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság stadionépítései során -jelentették be a torna szervezői. Az áldozat egy 40 éves brit férfi, aki a Kalifa Stadion munkálatai közben vesztette életét, egyelőre tisztázatlan körülmények között.

A közlemény szerint a férfi közeli hozzátartozóit már értesítették a tragédiáról, a helyi hatóságok pedig azonnal megkezdték a nyomozást, melyről azonban csak később közölnek részleteket. Ez volt az ötödik haláleset a katari építkezéseken, a legutóbbi tavaly októberben történt, írja az MTI.

Az öt haláleset igen alacsony szám, főleg, ha azt vesszük, 2014-ben már 1200 bevándorló munkás haláláról beszéltek. A katari kormány viszont részben igazat mond, közvetlenül a stadionok építkezésein elképzelhető, hogy valóban csak 5 halálos baleset történt eddig, ugyanis a 22-es vb-re készülő stadionok nagy részét még el sem kezdték építeni. A többi baleset is a vb-hez kötődik, komplett városrészeket, helyenként városokat kell felhúzni ugyanis a világbajnoksághoz, a munkások pedig mind a futballtornához köthető beruházásokon vesztették életüket.

Rovatok