Index Vakbarát Hírportál

Nagyon gyorsan le akarják zárni Messi ügyét a Barcelonánál

2017. január 25., szerda 08:37

A Barcelonánál mindennél fontosabb, hogy meghosszabbítsák Lionel Messi szerződését, és a klub hamarosan meg is teszi, vagy már meg is tette az ajánlatát az argentin klasszisnak, írja a Barcelona-ügyekben jól értesült katalán Sport.es.

Az új szerződés részleteit már kidolgozták, már csak a klubelnök Josep Maria Bartomeu jóváhagyására vár, aki személyesen felügyeli majd a folyamatot. A tárgyalásokon is csak ő, Messi és a játékos apja vesz majd részt. 

Ötéves szerződést kötnének vele, ahogy  Suárezzel, Neymarral, Ter Stegennel és Rakiticcsel, vagyis 2022-ben járna le az új szerződése, amikor már 35 éves lesz. De ezen még finomíthatnak, mivel Messi korábban elmondta, szeretné hazájában befejezni a pályafutását. 

A Barcelona-sztár szerződése a következő szezon után járna le, és voltak annak jelei, hogy nem lesz egyszerű a megegyezés, mivel a spanyol liga szabályozásának értelmében a klubok a költségvetésüknek legfeljebb a 70 százalékát költhetik a játékosok fizetésére, márpedig a Barcelonáénál egész Európában csak a Manchester Unitednak nagyobb a bérköltsége.

Rovatok