Index Vakbarát Hírportál

Hazai pályán égett a Liverpool, és kiesett a kupából

2017. január 28., szombat 16:19

Nincs a legjobb passzban a Liverpool. Jürgen Klopp csapata nyolc nap alatt három különböző sorozatban szenvedett vereséget, és mindannyiszor hazai pályán. A Swansea múlt szombaton nyert az Anfielden 3-2-re, majd szerdán az angol ligakupa elődöntőjének visszavágóján maradt alul a Liverpool a Southampton ellen, és ezzel búcsúzott a sorozattól, ráadásul kettős vereséggel.

Szombaton az angol kupában vigasztalódhatott volna a csapat, amire annál inkább megvolt minden esélye, mivel hazai pályán fogadhatta a másodosztályú Wolverhampton Wandererst. Ehhez képest az 53. másodpercben már a Wolves vezetett (0-1), majd a 41. percben Andreas Weimann is betalált, ezzel már kettővel mentek a vendégek (0-2).

Hamar jött az első:

Amit követett a második. A Southampton után a Wolverhampton is csúnyán megkontrázta a Liverpoolt.

A végén ugyan a 86. percben Divock Origi góljával egy gólra csökkent a különbség (1-2), ám a Liverpoolnak még csak döntetlenre sem sikerült mentenie a mérkőzést, ami legalább újrajátszást érhetett volna, így a vendégek jutottak a kupa ötödik fordulójába.

A találkozó utáni interjúban Klopp elég lehangoltan nyilatkozott, de a humorát még most sem vesztette el.

– Miért estek ki?

– Mert szörnyen játszottunk. Rosszul kezdtünk, és aztán sem lettünk jobbak. De ezt mindenki láthatta, nincs túl sok pozitívum, amit a mai meccs után mondani lehetne. A második félidőben egy kicsit talán javultunk, de mondjuk rosszabbak nem lehettünk volna, mert az nem igazán lehetséges.

Rovatok