Index Vakbarát Hírportál

Hamar véget ért Klopp népszerűsége

2017. január 29., vasárnap 10:24

Nem igazán indul jól a Liverpool számára a 2017-es esztendő. Idén nyolc meccset játszott eddig a csapat és a csak a negyedosztályú, Plymouth elleni kupameccset sikerült megnyerni még január 18-án. Mellette négy vereség és három döntetlen a mérleg.

Sorozatban három vesztes meccsnél járnak és szerdán otthon a Ligakupából zúgtak ki, szombaton pedig a másodosztályú Wolverhamtpon nyert 2-1-re az Anfield Road-on úgy, hogy már az első percben vezetett.

Akadnak olyanok, akik a rossz széria okát Jürgen Klopp menedzserben látják. Van olyan twitter-oldal (még az is lehet, hogy nem éppen liverpooli szimpatizánsé), amely szerint a Chelsea elleni meccsre néhány szurkoló tüntetést szervez, állítólag repülőt is bérelnek, amely #KloppOut transzparenssel fog elhúzni a stadion felett.

A BBC értékelésében felveti, hogy esetleg a nyáron 34 millió fontért vásárolt Sadio Mane hiánya okozza-e a formahanyatlást. Tény, hogy vele 2,6 gólt rúg átlagban a csapat és a meccsek 71,4 százalékát nyeri, míg nélkül ez a számsor 1 és 30%. Mane az Afrika-kupán szerepel, amely a hétvégén ér majd véget.

Olyannyira fontos Mane szerepeltetése, hogy Szenegál kiesése után a liverpooli tulajdonos privát gépet küldtek a csatárért, hogy minél előbb hazaérhessen.

Ebből is látszik, hogy nem feltétlen a mester, hanem a játékosok felelőssége is felmerül a problémában. A Pool a kupakiesések után már csak a bajnokságra koncentrálhat, ahol kedd este a legfontosabb meccs következik, a bajnokságot vezető Chelsea lesz az ellenfél az Anfielden.

„Most kellene kapaszkodni, mert ennél mélyebbre már nem süllyedhetünk – fogalmazott Klopp a Wolverhampton elleni meccs után – Felelős vagyok én is, mert ennél azért jobban kell játszanunk.”

Rovatok