Index Vakbarát Hírportál

Lampard visszavonul

2017. február 2., csütörtök 12:43

38 évesen Frank Lampard bejelentette, visszavonul a profi futballtól. Az angol válogatott, a Chelsea, majd a Manchester City illetve a  New York City FC csapatkapitánya 21 éves futballkarriert zár le.

Frank Lampard a Chelsea-ben vált világsztárra, pedig nem a kékeknél, hanem a West Hamnél kezdte karrierjét, majd 2001-ben váltott, és aztán 13 éven keresztül elképzelhetetlen volt nélküle a Chelsea, amivel háromszor lett bajnok, négyszer nyerte meg az FA-kupát, Bajnokok Ligája és Európa-Liga-győztes. Egyben soha senki nem rúgott még annyi gólt a londoniaknál, mint ő a középpályásként (211).

106-szoros válogatott, 2004-es Eb-n három góllal mutatkozott be. Hat évvel később a vb-n az ő gólját vették el a játékvezetők a németek ellen, noha a bődületes nagy lövés után a kapufáról a gólvonal mögé vágódott a labda, de ezt nem látták bent, így 4-1-gyel kiestek.

Résztvevője volt még a dél-afrikai és a brazil vb-nek is (2012-ben sérülés miatt ki kellett hagynia az Eb-t), a válogatottól 2014-ben vonult vissza.

Rovatok