Index Vakbarát Hírportál

Lehet bármilyen a tél, az MTK bevetette a fűszolárt

2017. február 4., szombat 14:20

A betonfal, a riasztóan drága ülőhelyek és a pornóval avatott kijelzők után megint az MTK új stadionjára figyelünk: a bajnokságban 11., azaz kiesőhelyen álló csapatnál pár napja üzembe helyezték a fűszolárt, ami segít, hogy a fű a rossz időben is egyenletesen nőjön.

Török István üzemeltetési igazgató a klub honlapjának elmondta, hogy a hasznos eszköz javítja a pálya minőségét azzal, hogy lehetővé teszi a fotoszintézist, így a fényszegény időszakokban is jó állapotban tartja a füvet.

„A világon egyedülálló technológiát hozott létre a berendezést gyártó cég.

A gépeik a csúcstechnológiát jelentik, a rendszer energiafogyasztása lényegesen kedvezőbb, mint a korábbi berendezések esetében volt."

A 7,25 milliárdból épült Hidegkuti-stadion ezzel bekerült abba a monitoringrendszerbe, melyben – többek között – már ott van a Mercedes-Benz Aréna, az Anfield Road, a St. James Park, a Stamford Bridge, az Etihad Stadion és az Old Trafford és további számos nagy múltú klub Európából és a világ minden tájáról.

„Ezeknek a létesítményeknek a gyepét folyamatosan ellenőrzik, így a cég mindig naprakész információkkal tud szolgálni arról, hogy a pálya melyik részét kell világítani és mennyi ideig."

Rovatok