Index Vakbarát Hírportál

A Roma-középpályás nem bír leállni a bombagólokkal

2017. február 26., vasárnap 22:41

Középpályás létére a belga Radja Nainggolan a második legeredményesebb játékosa az AS Romának eddig a szezonban: csak a bosnyák Edin Džeko előzi meg a leginkább szűrőjátékáról ismert játékost a házi góllövőlistán.

A szezonban már 12 gólnál járó Nainggolan ráadásul meg is adja a módját a gólszerzéseknek, általában óriási lövésekkel keseríti meg az ellenfelek életét. Így volt ez vasárnap is, amikor a második helyen álló Roma a hatodik Internazionale otthonában játszott. A Roma 3-1-re nyert, a vendégek mindkét gólját a belga lőtte. Az elsőt még a 12. percben, íme:

A második, ha lehet, még nagyobb volt – hárman mentek fel a kontrára, a társai remekül húzták el előle a védőket, de Nainggolan nem várt, és messziről kilőtte a jobb sarkot.

A milánói dupla előtt egy héttel a Torino ellen 4-1-re megnyert bajnokin is hatalmasat vágott: nem nagyon gondolkodott a 90. percben, ahogy érkezett a lekészített labdára, 16 méterről kegyetlen erővel lőtte a kapuba.

Nainggolan sorban a negyedik bajnokiján talált be most, a sort még február 7-én, a Fiorentina elleni 4-0-s meccsen kezdte, sőt, amikor gólt lőtt az idényben, a Roma mindig nyert.

Nainggolan duplája után előbb Mauro Icardi szépített, majd büntetőtől Diego Perotti állította be a végeredményt. A 26. forduló további eredményeit erre találja.

Rovatok