Index Vakbarát Hírportál

Luis Enrique: Felállok a szezon végén

2017. március 1., szerda 22:28

Ahogy a PSG-vereség után megjósoltuk, Luis Enrique vezetőedző a szezon végén távozik a Barcelonától. Ő maga jelentette be a szerda esti, Sporting Gijón elleni 6-1-es győzelmük után, hogy nem akarja meghosszabbítani az idény végén lejáró szerződését.

Nyáron azt mondtam a vezetőknek, az évad közben döntök, hogy maradok-e, itt az ideje, elhatároztam magam. Ez a munka folyamatos erőfeszítést kíván, pihenésre van szükségem. Köszönöm az eddigi bizalmat

- nyilatkozta sajtótájékoztatója végén.

Távozása sejthető volt, a párizsi 0-4 után rengetegen kritizálták, állítólag a játékosok közül is, így három év után ismét váltás lesz a Barcánál. Helyére a sajtó már emlegette az Evertont edző, volt Barca-klasszis Ronald Koemant, a Sevillát edző argentin Jorge Sampaolit, de szóba jöhet Xavi is, aki Katarban még futballozik, de már csak levezet.

Luis Enrique első szezonjában triplázott a csapattal, az előzőben a BL-t nem, de a bajnokságot és a Spanyol Kupát sikerült megvédenie. Jelenleg a bajnokságra még van esély - bár a Real Madrid jobban áll -, a kupában döntőbe jutottak, a Bajnokok Ligájában a kiesés szélére sodródtak, csoda kellene a PSG elleni visszavágón.

Rovatok