Index Vakbarát Hírportál

Liverpooli siker a rangadón, botrányos meccsen betlizett a United

2017. március 4., szombat 16:19 | aznap frissítve

Liverpool-Arsenal 3-1 (2-0)

Az angol bajnokság 27. fordulójának rangadóján találkozó két csapat egyaránt a BL-helyekért küzd. A Chelsea mögött kiadó helyekért sosem látott tolongás folyik idén a Premier League-ben, öten is pályáznak rájuk, de közülük csak hárman lehetnek boldogak.

A Bayern München elleni irgalmatlan zakó óta csak szédelgő Arsenal számára létfontosságú volt egy erőt adó eredmény, hogy ne forduljon át végleg krízisbe a hullámvölgy. A Liverpool sem várta sokkal jobb passzban a meccset, Jürgen Klopp alakulata leginkább abban bízhatott, hogy a gondjaik rendre a kisebb csapatokkal szemben jelentkeznek, az első hat helyezett ellen viszont parádés a mérlegük.

Arsene Wenger meglepetésre Alexis Sanchez nélkül küldte pályára csapatát, a szerződésével bajlódó chilei csak a padon kapott helyet. A mérkőzést az Arsenal kezdte valamivel jobban, de sokra nem ment vele, mert a Liverpool az első komolyabb támadását rögvest góllal fejezte be Firminho révén.

1-0 (9')

A bekapott gól teljesen összetörte a vendégek önbizalmát, a Liverpool azt csinált, amit akart, és Mane még a félidő vége előtt berúgta a másodikat.

2-0 (40')

A második félidőre aztán beállt Sanchez, és láss csodát, egy teljesen más Arsenalt láthatott a nagyérdemű. Alig több, mint tíz perc telt el, és szépített a londoni csapat. Sanchez szép gólpasszát Danny Welbeck rúgta be.

2-1 (57')

Benne volt a levegőben az egyenlítés, nyoma sem volt az első félidőben tapasztalható nyomasztó liverpooli dominanciának. Igaz, a hazaiaknak így is meg lettek volna a lehetőségeik, hogy eldöntsék a mérkőzést. Végül Wijnaldum 92. percben lőtt gólja legalább a maradék két perc izgalmát megspórolta a közönségnek.

3-1 (90'+2')

Arsene Wenger körül nagyon fogy a levegő, komoly esély van rá, hogy idén megtörténik az elképzelhetetlen, és az Arsenal végül lemarad a BL-helyekről. Azt pedig nagyon nehéz – lehetetlen – lesz megmagyaráznia, hogy miért nem kezdette Sanchezt.

Manchester United-Bournemouth 1-1 (1-1)

Hiába játszott egy egész félidőt emberelőnyben a Manchester United, nem bírt a Bournemouth csapatával, pedig José Mourinho együttesének nagyon fontos lett volna a győzelem. A három pont ugyanis – legalábbis időlegesen – a BL-helyek egyikére emelte volna a Unitedet. A borzasztó kezdést követően ennél többet már nem is nagyon remélhetnek ettől a szezontól Manchesterben.

Egyelőre azonban még ez is csak álom maradt, ami egyrészt a vendégek 37 éves lengyel kapusának, Artur Borucnak köszönhető, aki számtalan alkalommal védett bravúrral, és megfogott egy büntetőt is, másrészt a Manchester minden nagyobb helyzetet elidegeskedő játékosainak.

Pedig a szombat délután szépen indult, Rojo már a 23. percben megszerezte a vezetés a hazaiaknak.

Ám a folytatás már nem úgy alakult, ahogy Manchesterben tervezték, ugyanis Phil Jones hamarosan összehozott egy szerencsétlen büntetőt. A United védője Marc Pugh-ot buktatta, inkább esetlenül, mint szándékosan, ráadásul nem különösebben veszélyes helyzetben. Ha egy kicsit koordináltabb a mozgása, valószínűleg megúszta volna az esetet tizenegyes nélkül.

A büntetőt Joshua King irgalmatlanul beverte a pipába, ha két De Gea áll a kapuban, ez akkor is gól lett volna.

A gól sokkját Surman kiállítása feledtethette volna Mourinho csapatával, teljesen valószínűtlen volt, hogy pont őt sikerült kiállítania a játékvezetőnek az Ibrahimovic - Mings háború kapcsán. Ám hiába rohamozott emberelőnyben a Manu, a bournemoth-i sündisznó derekasan tartotta magát, amikor pedig már minden veszni látszott, nevezetesen büntetőhöz jutott az ellenfél, Boruc emberfeletti bravúrral kivédte Ibrahimovic kísérletét.

Az eredmény később sem változott, így a Manchester United maradt hatodik, míg a Bourneouth-nak öt meccs után sikerült újra pontot szereznie. A Mings és Ibrahimovic közti csatának viszont egészen biztosan lesz még folytatása a következő napokban.

Angol bajnokság

27. forduló

Szombat délutáni mérkőzések:

Vasárnap játsszák:

Tottenham Hotspur–Everton

Sunderland–Manchester City

Hétfőn játsszák:

West Ham United–Chelsea

Rovatok