Index Vakbarát Hírportál

Dárdai végre edzőként is legyőzte a Dortmundot

2017. március 11., szombat 15:57

A Hertha BSC 2-1-re legyőzte a Borussia Dortmundot. Dárdainak is fontos mérföldkő volt a siker, edzőként először nyert a Dortmund ellen.

A Bundesliga 24. fordulója nagyon fontos volt Dárdai csapatának. A Hertha még közelebb kerülhetett az előtte álló Hoffenheimhoz és Dortmundhoz. 

Dárdai edzőként korábban még sosem verte meg a Dortmundot, most a bajnokságban kapott újabb lehetőséget. Egy hónapja a Német Kupában került közel hozzá, csapata vezetett, aztán 1-1 után tizenegyesdrámával esett ki.

A Hertha gólját akkor Kalou lőtte, és most is a csatár szerezte meg a vezetést a Dortmund ellen a 11. percben. Igaz, a nehezét Ibisevic csinálta meg. Jobb oldalon megverte a védőjét, majd a középen érkező Kalou-hoz passzolt. 

Néhány perccel később a második Hertha-gól is meg lehetett volna, egy szöglet után Kalou kísérletét Guerreiro a gólvonalról tisztázta.

A második félidőt is a Hertha kezdte veszélyesebben, Skjlebred hagyott ki egy ziccert. A Dortmund nem hibázott, az 55. percben Aubameyang egyenlített. 

A Hertha a 71. percben újra megszerezte a vezetést. Plattenhardt 17 méterről tekert a jobb fölső sarokba egy szabadrúgást.

A Dortmund nagyon nyomott az utolsó pillanatokig, feszültté is vált a meccs, a 91. percben majdnem egymásnak is ment több játékos. Dembelé és Weiser kapott is egy-egy sárgát, de a Hertha kitartott.

A többi meccs eredménye is kedvezett Dárdaiéknak, a Bayern és a ma a Wolfsburgtól kikapó Lipcse mögött összesűrűsödött a mezőny. A harmadik Dortmund maradt 43 pontos, a Freiburggal 1-1-et játszó Hoffenheim 42 ponttal negyedik, az ötödik pedig 40 ponttal a Hertha. Mivel az Eintracht Frankfurt kikapott a Bayerntől, már öt pontra van Dárdaiék mögött.

Bundesliga, 24. forduló:

Rovatok