Index Vakbarát Hírportál

Storck: Nincs vesztenivaló a portugálok ellen

2017. március 20., hétfő 11:58

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak nincs vesztenivalója az Európa-bajnok portugálok elleni szombati világbajnoki selejtezőjén. 

A kapitány elmondta, győzni szeretnének Lisszabonban, mert erre van szükség ahhoz, hogy a csapat versenyben maradhasson a pótselejtezőt érő második helyért, de elégedett lenne az egy ponttal is. 

"Tudjuk, mit kell játszani a portugálok ellen, az Európa-bajnokságon már megmutattuk. Kilencven percünk van rá, hogy bizonyítsunk magunknak, és a magyar szurkolóknak, akik mögöttünk állnak. Ahogy korábban is, magabiztosan akarunk futballozni, gólt akarunk rúgni" - mondta Storck. 

Szalai Ádám arról beszélt, hogy hasonló tempójú mérkőzést vár, mint amilyet a nyári Európa-bajnokságon játszottunk Cristiano Ronaldóékkal, akkor 3-3 lett a mérkőzés vége, ezzel biztosította be csoportelsőségét a magyar válogatott. 

"Nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen nekik is nagy szükségük van a három pontra. Azt gondolom, hogy a portugálok megpróbálják majd a mérkőzés jelentős részét kézben tartani, de biztos vagyok benne, hogy egy-egy labdaszerzés után nekünk is sok lehetőségünk akad majd. Ezeket a szituációkat kell majd okosan végig játszanunk" - mondta Szalai a sajtótájékoztatón. 

A válogatott már hétfőn, kora délután útra kel, ezt azzal indokolta Storck, hogy ez a mérkőzés talán a szokásosnál is fontosabb, ezért érkeznek meg már öt nappal a találkozó előtt.

A magyarok négy forduló után hét ponttal a harmadik helyen állnak a százszázalékos svájciak és a kilenc ponttal második portugálok mögött. Ha Storck csapata győz az Európa-bajnok otthonában, akkor előlép a pótselejtezőt érő második helyre, vereség esetén viszont már ötpontos hátrányba kerül.

A lengyel Szymon Marciniak lesz a világbajnoki selejtező játékvezetője szombaton. A magyar szövetség honlapja szerint a 36 éves bíró 2011 óta tagja az UEFA keretének, eddigi legfontosabb mérkőzése a 2015-ös U21-es Európa-bajnokság döntője volt. 2014-ben ő vezette a magyar-dán felkészülési mérkőzést (2-2) Debrecenben, míg az Európa Ligában a DVSC-nek, a Videotonnak és a Ferencvárosnak is fújt már. Segítői honfitársai, Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz és - negyedik játékvezetőként - Pawel Raczkowski lesznek.

(MTI, Index)

Rovatok