Index Vakbarát Hírportál

Ferguson támogatja Mourinho tervét

2017. március 22., szerda 18:23

Sir Alex Ferguson, a Manchester United korábbi menedzsere támogatja az MU jelenlegi szakvezetőjének, José Mourinhónak azt az elképzelését, hogy tavasszal az Európa Liga prioritást élvezzen a bajnoksággal szemben.

"A Manchester United még soha nem nyerte meg az Európa Ligát, de még az UEFA Kupát sem. Most viszont komoly esély mutatkozik a trófea megszerzésére. Persze, biztosra nem lehet venni, de az esély nagy. Nem a BL, de akkor is egy európai trófea. Ráadásul a győztes BL-csoportkörös lesz, ami szintén nagy motiváció" - nyilatkozott az ESPN-nek Ferguson, aki 27 éven át irányította a manchesteri csapatot.

José Mourinho hétfőn közölte: az Európa Liga megnyerését fontosabbnak tartja, mint azt, hogy együttese a legjobb négy közé kerüljön a Premier League-ben.

"Ha választhatok, inkább az Európa Liga, mint hogy negyedikek legyünk a bajnokságban. Ez egy trófea, presztízs, és azt jelenti, hogy játszhatnánk az Európai Szuperkupáért" - idézte a klub honlapja a 54 éves portugál edzőt.

A Manchester United jelenleg az ötödik helyen áll a Premier League-ben, négy ponttal elmaradva a már BL-selejtezőt jelentő, negyedik helyen álló Liverpooltól, de két mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Angol klub 2012 óta nem nyert BL-trófeát, akkor a Chelsea győzött. A háromszoros BEK/BL-győztes (1969, 1999, 2008) MU kilenc éve győzött legutóbb, akkor, illetve 1999-ben is Ferguson irányításával.

Az Európa Ligában, valamint elődjében, az UEFA Kupában négy angol klub nyert eddig, legutóbb a Chelsea, 2013-ban. Az MU még döntőbe sem került.

A United az EL-negyeddöntőben a belga Anderlechttel találkozik. (MTI)

Rovatok