Index Vakbarát Hírportál

70 méteren át üldözték Neymart, de hiába

2017. március 29., szerda 13:28

Brazília a világon elsőként jutott ki a 2018-as oroszországi futball-világbajnokságra, miután otthon 3-0-ra verte meg Paraguayt, és a győzelemhez kellett Neymar gólja is, akit szinte az egész pályán hiába üldöztek a vendégjátékosok. 

A Barcelona-futballistának mondjuk nem sokkal a gólja előtt sikerült egy zazás tizenegyest összehoznia: az 51. percben nagyon hosszan kivárt, majd leadott egy lapos lövést, de a kapus levágta, hogy hova tart a labda, és kiütötte. 

Aztán nem telt el negyed óra, és Neymar a komplett paraguayi csapatból hülyét csinált. Megkapta a labdát a saját térfelén az oldalvonalnál, kicselezett egy vendégjátékost, majd meglódult, és eltolta a labdát egy újabb paraguayi mellett.

Ezzel megnyílt előtte a terület, és az ellenfél térfelén gyakorlatilag a tizenhatosig zavartalanul robogott, végül a tizenhatoson belül vette fel az egyik paraguayi védő. Neymar közben többször is felnézett, hogy kinek adhatná a labdát, de végül lőtt, és a megpattanó labda a kapuba vágódott. 

Ezzel lett 2-0 a brazilok előnye, amit a végén még Marcelo növelt 3-0-ra, és állította be a végeredményt. Brazília a hátralévő meccsek eredményétől függetlenül már kint van az orosz vb-n, az argentinok elleni barátságos meccsen kívül még Ecuador, Kolumbia, Bolívia és Chile ellen kell még letudni a kötelező köröket. 

Rovatok