Index Vakbarát Hírportál

Shakespeare csodát tett Leicesterben

2017. április 5., szerda 09:56

Tavaly Claudio Ranieri csodát tett a Leicesterrel, amellyel története első bajnoki címét nyerte. Aztán gyorsan elmúlt a dicsőség, és a már kiesés ellen küzdő csapat éléről február 23-án rúgták ki. Ranieri úgy búcsúzott, hogy a Premier League-ben egymás után ötször kapott ki csapatával.

Jött az addigi másodedző, Craig Shakespeare és csapat varázsütésre feljavult. A Liverpool, a Hull, a West Ham és a Stoke után kedden a Sunderlandet is legyőzte, közben vesztett állásból fordítva a Bajnokok Ligájában is továbbjutott. 

Az elmúlt öt bajnokin James Vardy, a tavalyi bajnokság góllövő listájának másodikja is hirtelen feljavult, egy meccset  leszámítva négy találkozón ötször talált a kapuban. Islam Slimani vezetőgólja után ő szerezte a Sunderland elleni második gólt is, szép akció végén.

Közben ünnepeltek is Leicesterben. Nem a feltámadást, hanem az elnök Vichai Srivaddhanaprabha születésnapját, aki ingyen sört és süteményt osztott a népnek. A 250. bajnokiját játszó Kasper Schmeichel pedig gól nélkül hozta le a meccset, Shakespeare érkezése óta harmadszor, amely védelem stabilitását is mutatja. 

A kieséstől már messze került a csapat, a 10. helyen áll a bajnokságban. Az első öt már nagyon messze, 18 pontnyira van, így a nemzetközi kupaszereplés ebben a szezonban már elúszott. Ennek ellenére egy csúcsot már beállított idén is a Leicester. A Tottenham 2004-es hasonló produkciója mellett a Premier League második olyan csapata, amely öt vereség után ötször képes nyerni.

Rovatok