Index Vakbarát Hírportál

Ranieri: Nem a játékosaim csináltak ki, más volt

2017. április 11., kedd 10:09

Másfél hónappal a kirúgása után a SkySports szólaltatta meg Claudio Ranierit, aki múlt májusban angol bajnok lett a Leicester City-vel, de a következő szezon kétharmadánál menesztették. Azután, hogy a Bajnokok Ligájában egy 2-1-es vereséggel elfogadható pozícióba kerültek a visszavágóra a továbbjutáshoz Sevillában.

Jó meccseket játszottunk, de a tavalyi folyamatosságot nem tudtuk hozni. Hiszem, hogy megfordult volna a szerencsénk, Sevilla volt ez a pont, amikor a második félidőben már nagyon együtt voltunk, Jamie (Vardy) gólt lőtt. Sevillában, az utóbbi három Európa Liga nyertesénél csak 2-1-re kikapni nem könnyű, ezért is volt akkora sokk a menesztésem magamnak és mindenkinek

- mondta a 65 éves edző.

A gond az lehetett, hogy a futballistái nem tudtak elvonatkoztatni a hihetetlen sikertől, még mindig a Premier League-győzelem járt a fejükben.

A második év mindig teljesen más, a játékosoknak is új volt a szituáció, nagy csapatokkal kellett találkozniuk. És le kellett nullázniuk az agyukat a bajnokság után, ki kellett üríteniük a fejüket a robbanás után, ami a bajnoki cím volt.

A legérdekesebb persze a szóbeszéd, miszerint a játékosai kezdték ki Ranierit. Pláne amiatt izgalmas ez, hogy leváltása után az első hat meccsét megnyerte a csapat, a Sevillát kiverte, és BL-negyeddöntőbe jutott, ahol az Atletico Madriddal találkozik. Az olasz tagadta, hogy futballistái fordultak ellene, utalt viszont rá, hogy nem szakmai alapon tették ki, valaki hátbatámadta.

Nem hiszek a pletykáknak, hogy a játékosaim rúgattak ki a tulajdonossal. Nem hiszem, hogy ők csináltak ki. Sok történetet hallottam erről, lehet, hogy volt valaki a háttérben, talán az a kis probléma, ami volt, mielőtt megnyertük a bajnokságot, onnan jött egy lökés, amikor idén sokat veszítettünk. Nem akarom elárulni, komoly, lojális ember vagyok, ha mondok valamit, azt szemtől szembe teszem meg.

Ranieri 2015 nyarától 2017 február 23-ig irányította a Leicestert, amivel nem csak a brit, de világfutball egyik legnagyobb sokkját ért el, amikor tavaly megszerezte a PL-címet. Utódja másodedzője, Craig Shakespeare lett, aki hetedik meccsén torpant csak meg, vasárnap az Evertonnál kaptak ki 4-2-re. Kiesőhelyen vette át a munkát, de zsinórban öt győzelemmel a bajnokságban most már szinte biztosan bent maradnak, tizenegyedikek, 8 pontra a kieséstől.

Rovatok