Index Vakbarát Hírportál

Szalai simán veri Messit, Cavanit, Lewandowskit

2017. április 17., hétfő 12:22

Szombaton rúgott két góljával már hét találatnál jár a bajnokságban Szalai Ádám, aki ugyan még mindig nem számít alapembernek a már BL-indulást érő helyen álló Hoffenheimben, de amikor lehetőséget kap, akkor igyekszik élni vele.

Sőt, ez talán még egy kicsit alá is lő annak, amit Szalai csinál, ő ugyanis az öt európai topliga leghatékonyabb támadója a rendszeresen használt játékosok között. Rendszeres alatt azt értjük, aki legalább a bajnoki meccsek felén pályára lépett a szezonban – közülük Szalai Ádámé a legjobb gólmutató, 90 percenként 1,18 gólt lő. Nem akármilyen listát vezet egyébként, rögtön mögötte a Barcelona-játékos Lionel Messi jön 1,13-as mutatóval, majd a PSG-csatár Edinson Cavani 1,08-cal.

A top 10-ben olyan játékosok vannak még, mint a monacós Falcao, Guido Carrillo és Kylian Mbappe, a Bayern-csatár Robert Lewandowski, a Real-támadó Álvaro Morata, a dortmundi Pierre Emerick Aubameyang, és az arsenalos Olivier Giroud.

Ha nem csak azokat nézzük, akik azért komolyabb lehetőséget kapnak csapatukban, akkor sem áll rosszul Szalai, az összes topligás játékos között az ötödik – a Monaco csere-középpályása, Boschilia, a Manchester Cityben nagyon hamar megsérült Gabriel Jesus, a Nice-ben alig két meccset játszó Mickael Le Bihan, illetve a Leverkusenben 150 percig jutó Joel Pohjanpalo előzik csak.

via Csakfoci

Rovatok