Index Vakbarát Hírportál

Röhej, hogy miért kellett 400 ezerre büntetni a Fradit

2017. április 28., péntek 09:14 | aznap frissítve

Négyszázezer forint befizetésére kötelezte a Ferencvárost a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága. Ez önmagában pitiáner büntető hadjáratnak tűnhet a szövetség részéről, de valójában mindkét kitétel a Ferencvárosra eljárására igaz.

Az MLSZ honlapjának közlése szerint a FTC-t mint visszaesőt a Budafok elleni, szerdai Magyar Kupa-elődöntővel összefüggésben, "a hivatalos személyek parkolási feltételeinek biztosításával kapcsolatos" szabályzati előírások megsértéséért büntették meg.

Aki esetleg nem követte volna a Ferencváros történelmének aranylapjaira kívánkozó események krónikáját, úgy a sztori dióhéjban arról szól, a Ferencváros kisiklott szezonja a klub vezetősége szerint nem Doll edző vagy a játékosok felelőssége, ne adj isten saját maguké, hanem természetesen a játékvezetőké.

Akik ellen ennek megfelelően keresztesháborút indított a klub. Kubatovék a teljes arzenált bevetették a harcban, ledobták már az atombombát, követelve az MLSZ játékvezetői rendszerének teljes átalakítását, illetve bevetettek olyan elegáns húzásokat is, mint a gyümölcstál megvonását a játékvezetői öltözőből.

Utóbbi kaliberű húzások közé tartozott, hogy egy ideje elkezdték jó messzire a stadiontól kijelölni a játékvezetőknek fenntartott helyeket, akiknek így 200-250 méterről kellett az esetenként sáros, vizes murván át elgyalogolniuk a stadionba (hogy miért van sár a parkolóban, az persze jó kérdés).

Ezért az eljárásért már bajba is kerültek az MLSZ-nél, mivel a szabályzat szerint "az A-kategóriás stadionokban a játékvezetők és ellenőrök részére az öltözőépület közvetlen közelében kell parkolóhelyet biztosítani"

A szövetség április 6-án már megbüntette ezért a Fradit, a Diósgyőr elleni kupameccs alkalmával szurkoló rendbontásokkal kombinálva járt érte 300 000 forint büntetés. A Budafok elleni kupamérkőzést követően már önmagában 400 000 forintot ért a visszaesőként elkövetett mutatvány.

A Ferencvárosnál valószínűleg azért a kupában szívatják így a bírókat, mert a bajnoki mérkőzések rendezésére szigorúbb szabályok vonatkoznak, így ha ott csinálnák ugyanezt, akkor előbb-utóbb akár vissza is vonhatnák a pálya használati engedélyét.

Hogy valami jó hírt is mondjunk a csapat híveinek, a harmadosztályú Budafok elleni szerdai kupamérkőzést 8-0-ra Fradi nyerte. (MTI/Index)

Rovatok