Index Vakbarát Hírportál

A szánalmasság új szintjén a Fradi harca a bírók ellen

2017. március 9., csütörtök 19:55

Mint az közismert, a Ferencváros vezetése a játékvezetők személyében találta meg a felelőst a klub – és a magyar bajnokság – minden gondjára és bajára. A háttérben meghúzódó logikát nem nehéz megfejteni. Kellett keresni egy közös ellenséget, akit a Fradi szurkolói jobban utálnak, mint a vénaszkenner.

Már a háború eddigi fázisai is felértek egy magasban lobogtatott szegénységi bizonyítvánnyal, a legújabb lépésekkel pedig tényleg sikerült lemenni az óvodások szintjére, vagy egy kicsit alá.

Miután a klub által különösen hitelesen képviselt téli "transzparencia hadművelet" megfeneklett, a tavaszi szezonban elkezdték a legprimitívebb módon szívatni a bírókat. Egyrészt visszavettek az öltözőben kínált ellátás minőségéből, másrészt nem engedik meg a játékvezetőknek, hogy a bejárat közelében parkoljanak.

A Groupama arénában ugyanis az ősszel még gyümölcstállal, üdítővel és plazmatévével várták a bírókat, tavasztól viszont minden luxust megvontak tőlük. Aki nem fújja be a Fradinak a tizenegyest, annak nem jár a mandarin.

A parkolást illetően pedig a bejárattól mintegy 200-250 méterre jelöltek ki új helyet számukra. Amíg caplatnak a sáros murván, legalább elgondolkozhatnak rajta, hogy  jobb lett volna unfriendelni Kassait a facebookon.

Nehéz lehet elhinni, hogy mindezt nem mi találtuk ki, ám az ügy immár hivatalos szintre is eljutott, a 24.hu-nak pedig sikerült megszereznie az MLSZ levelét, amiben értesíti a klubot a játékvezetők panaszáról:

"A fentebb már említett írásos dokumentum szerint ezen a mérkőzéseken a parkolási lehetőség a stadion bejáratától kb. 200-250 méterre, egy murvás, vizes területen került kijelölésre. A mérkőzésre delegált személyeknek innen kellett átgyalogolni…"

– szól az idézet, majd az MLSZ kőkeményen átmegy támadásba, és belengeti, hogyha sokáig szórakoznak a bírókkal, akkor bezáratják a stadiont (a szabályzat szerint ugyanis "az A-kategóriás stadionokban a játékvezetők és ellenőrök részére az öltözőépület közvetlen közelében kell parkolóhelyet biztosítani").

…ha ezen hiányosságok jelen tájékoztatás ellenére is ismétlődnek, a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának eljárását fogom kezdeményezni az ügyben, illetve indokolt esetben a pálya használati engedélyének visszavonására is sor kerülhet.

Ezek után a parkolóhelyek dolgában valószínű kénytelenek lesznek engedni, de a harcnak nyilván nem lesz vége. Következő lépésként javasoljuk a vécépapír egyrétegűre cserélését, húgymelegen szervírozott ásványvizet, esetleg jöhet a viszketőpor és a rajzszög is. Így épül egy európai élcsapat.

Rovatok