Index Vakbarát Hírportál

Zsinórban kilencedszer(!) is kikapott idegenben a Hertha

2017. április 29., szombat 16:19 | hat éve frissítve

A Hertha BSC hazai pályán parádésan szerepel a Bundesligában, idegenben viszont túlzás nélkül mondhatjuk, hogy kész katasztrófa a berliniek produkciója. Dárdai csapata az elmúlt nyolc idegenben játszott meccsét elvesztette, és most szombaton a kilencedik zakó is meglett, méghozzá elég simán, mivel már a félidőben kétgólos hátrányban voltak a Werder Bremen ellen. A második félidőben pedig faragni sem sikerült a berlinieknek, nemhogy egyenlíteni, pláne fordítani.

Ez a vereség – túl azon, hogy Dárdait valószínűleg megőrjíti a tanácstalanság – azért is különösen fájó volt, mert a Werder közvetlenül a Hertha nyomában liheg a német bajnokságban. Ráadásul a mezőny annyira szoros, hogy egy-két további botlással akár a nemzetközi kupás helyről is lemaradhat a sokáig még a BL-helyért küzdő berlini együttes.

A Werder első gólját Bartels lőtte a 9. percben, a vendégek védelme nem állt a helyzet magaslatán. A második kapott gólért pedig Jarstein kapus biztos, hogy nem kap dicséretet. Összefoglaló:

Mivel a szombat délutáni RB Leipzig-Ingolstadt mérkőzés nagy meglepetésre gól nélküli döntetlennel ért véget, így esetleges wolfsburgi győzelmével a Bayern München matematikailag is bebiztosíthatja bajnoki címét.

A Lipcséhez hasonlóan a Dortmund is csak 0-0-ás döntetlenre volt képes a Köln ellen, a mérkőzés így is produkált egy emlékezetes jelenetet, de már csak a lefújást követően. A híres Südtribüne köszöntötte egészen hihetetlen szeretettel egykori kedvencét, a sérülései után kölcsönben Kölnben játszó Neven Subotic-ot. Kevés közönség tud úgy szeretni, mint a dortmundi:

A forduló pénteki mérkőzésén a Schalke idegenben verte a Bayer Leverkusent, méghozzá igen simán. A vendégek alig 18 perc alatt három gólt rámoltak be a jobb napokat látott házigazda kapujába, a Leverkusennek csak 0-4-es állásnál sikerült szépítenie valamit a megalázó végeredményen. Így a vége 4-1 lett a vendégeknek.

Bundesliga 31. forduló

Pénteki mérkőzés:

Vasárnapi mérkőzések:

Augsburg–Hamburg

Hoffenhein–Eintracht Frankfurt

Rovatok