Index Vakbarát Hírportál

Egy nagy átverés volt az egész vasárnap

2017. május 1., hétfő 10:22 | aznap frissítve

Melyik a legnagyobb hiba?

  • 630
    Strootmané
  • 271
    Rashfordé
  • 120
    Sanéé

Az alábbi gyűjtést a vasárnapi bajnokikon megadott kamu tizenegyesekből állítottuk össze. Közös még bennük, hogy mindegyik meccset befolyásoló eset, és hogy a videóbíró bevezetésével világosan kiderülne, hogy nem történt szabálytalanság.

Rögtön az elsőt már vasárnap is megírtuk, a Manchester United egy oltári kamu tizenegyessel szerzett vezetést a Swansea ellen.

Lingard ugratta ki Rashfordot, a csatár meghúzta a labdát Fabiański mellett, majd egyszerűen összezuhant.

Gyanús az eset már elsőre is, de a visszajátszásból is tisztán látszik, hogy a lengyel kapus óvatos és visszahúzza a kezét, hogy véletlenül se buktassa az angolt. A játékvezetőnek azonban nincs lehetősége videózni, és befújta a tizenegyest. 1-0 lett, nem rajta múlt, hogy a Swansea a meccs végén egyenlíteni tudott.

Ugyancsak manchesteri csapat szolgáltatta vasárnap a másik meccset befolyásoló kamubüntetőt. A Middlesbrough sokáig vezetett a City ellen, de a 65. percben Sané tört be a büntetőterületen belülre, a labda kapott egy gellert, ezért a volt schalkésnak nem is lett a legjobb, viszont tökéletesen jött neki az érkező de Roon, akiről így lendületet tudott venni, a lábát otthagyva eljátszotta a buktatást.

A bíró megette, bár elbizonytalaníthatta, amekkora balhé kerekedett a szituációból, így mind a kettejüknek adott sárga lapot. A büntetőt Agüero berúgta, ezzel lett 1-1, a meccs vége 2-2.

A harmadik kamutizenegyes Rómából érkezett, a rangadóról, a Lazio volt a Roma vendége, és le is győzte a hazaiakat. Bár 1-0-ás vezetés után itt is úgy nézett ki, a kamu tizenegyes meccset befolyásásoló hiba lesz, mert azzal egyenlített ki De Rossi.

Strootman játszotta el a nagy halált, miután Wallace ugyan jól ráijesztett, de a brazil sodró lába és Strootman lába között akár egy vonat is elfért volna. A bíró befújta, a Roma pedig egyenlített. A végén azonban a Lazio két gólt lőve 3-1-re nyert.

És akkor legyen itt egy inverz helyzet ugyanerről a meccsről, egy meg nem adott durva szabálytalanság a büntetőterületen belülről. A belga Lukaku érkezett nagy lendülettel, és a védő felvágta. Még csak nem is gyanús szituáció, érthetetlen, hogy ezért miért nem járt büntető.

 De melyik volt a legfelháborítóbb bírói hiba? Szavazzon!

Rovatok