Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo tervez, Casemiro elvégez

2017. május 1., hétfő 11:26

A Real Madrid 2-1-re legyőzte a spanyol bajnokságban a Valencia csapatát. A bajnoki tabella elején a Barcelonával azonos ponttal álló Realnak viszonylag egyszerű a képlet, ha a hátra lévőkből minden meccsét megnyeri, ő a bajnok. A Barcelonának ugyanis eggyel több lejátszott meccsből jött össze a 81 pont, ami a Realnak is van, és a sorsolás szerint neki vannak könnyebb meccsei hátra, ezért a Realnál nagyban megy a taktikázás: melyik meccsen legyen a legerősebb a Real, és mikor pihenhetnek a Bajnokok Ligájában is teljesítménykényszerben lévő futballisták.

Ronaldo például négy sárga lapja miatt egy újabb sárgánál eltiltásra számíthat, ezért a Valencia ellen úgy kalkulált, ha akkor megkapja azt, akkor a következő meccsről fogják eltiltani, ami viszont a már kiesett Granada ellen lesz, szinte a legkönnyebb ellenfelükkel szemben. Tehát muszáj sárgát kapnia, gondolhatta, és egy szabadrúgásnál ezt oda is súgta Ramosnak: majd ő elvégzi a szabadrúgást, persze, csak ha kap időhúzásért egy sárgát.

A játékvezetők nagyon nem szeretik, ha valaki a kelleténél jobban húzza az időt, erre számított Ronaldo, arra viszont nem, hogy a csapatban van egy Casemiro.

A többi meg már történelem. Via.

Rovatok