Index Vakbarát Hírportál

Zlatan túl a műtéten

2017. május 2., kedd 10:10

Megműtötték Zlatan Ibrahimovicot, a Manchester United futballistáját, aki ügynöke szerint tökéletesen rendbe fog jönni.

A csatár jobb térdében az Anderlecht elleni Európa Liga-negyeddöntő visszavágóján, szűk két hete szakadt el két szalag is, amikor egy felugrás után rosszul fogott talajt. Az hamar kiderült, hogy a mostani idényben már nem játszhat, 35 éves korára tekintettel pedig találgatások jelentek meg azzal kapcsolatban, hogy esetleg befejezi pályafutását. De ezt Instagram-oldalán határozottan cáfolta, azt írta: "Mint minden máson, ezen is túl fogok jutni, és erősebben fogok visszatérni".

Az operációt az Egyesült Államokban, a Pittsburghi Egyetem Egészségügyi Központjában végezték el.

"Zlatan Ibrahimovic sikeres térdműtéten esett át. Nem olyan sérülést szenvedett, amely véget vetne pályafutásának" - fogalmazott közleményében az ügynöke, Mino Raiola. Az is kiderült, hogy a futballista Pittsburghben kezdte el a rehabilitációt, melyet ottani orvosai felügyelnek majd.

Azt viszont még nem tudni, hogy a svéd támadó - aki a mostani idényben 28 gólt szerzett klubcsapatában - hol folytatja pályafutását. Még nem írta alá egyéves hosszabbítási opcióját a Manchester Uniteddel, amely tavaly nyáron szerződtette őt a Paris Saint-Germaintől. Sőt, állítólag azt mondta, nem is fogja, ugyanis nem tartaná korrektnek, ha felvenné 13 millió eurós fizetését, de nem játszana.

Lehetséges, hogy valamelyik amerikai klubnál fog visszatérni az ottani bajnokságban, az MLS-ben. (Major League Soccer.) (MTI/Index)

Rovatok