Index Vakbarát Hírportál

Ez volt életem leghosszabb 35 perce

2017. május 4., csütörtök 11:08

A magyar U17-es futballválogatott hatalmas meglepetést szolgáltatva a horvátországi utánpótlás Európa-bajnokságon az első meccsén legyőzte a végső győzelemre esélyes franciát. A meccs hősei a kétgólos Csoboth Kevin, de talán még többet tett a győzelemért a magyar kapus, Ásványi Balázs. 

A kapus az MLSZ tévéstábjának elárulta, hogy bár tudták, ez egy nagyon nehéz mérkőzés lesz, de azt beszélték egymás közt, hogy nincs rajtunk semmilyen nyomás, és meg kell mutatniuk az országnak, hogy képesek legyőzni Franciaországot. 

Szerencsére hittünk magunkban, jobban akartuk ezt a győzelmet, mint ők.

„Csak a lefújás után éreztem azt, hogy megnyertük a meccset, az a 35-37 perc, amíg vezettünk, életem leghosszabb 35 perce volt” – mondta a kapus, aki szerint mindenkinek oda kellett tennie a maximumot.

Az volt az álmom, hogy címeres mezben, kezdő kapusként szerepelhessek, ez megvalósult, és egy európai top válogatottat le tudtunk győzni.

A kétgólos, és már a Benficában tanuló Csoboth Kevin két csodaszép gólt lőtt, ezután nem meglepő, hogy nagyon jól érzi magát, és mert „le tudtuk győzni a csoport legerősebb csapatát. boldog vagyok hogy két gólt tudtam szerezni a mérkőzésen, de annak még jobban, hogy a csapat egyből egy győzelemmel indított” - mondta az MLSZ tévéstábjának.

„Nem izgultam a harmadik gól után, a franciák uralták a mérkőzést, de ez nem lepett meg minket, és a kontrákra helyeztük a hangsúlyt” - értékelt a magyar játékos. A magyarok legközelebb a csoportot vezető Skócia ellen játszanak (szombat, 16.00).

Rovatok