Index Vakbarát Hírportál

Döbbenet: pénzhiány a felcsúti fociakadémián

2017. május 5., péntek 11:05 | aznap frissítve

A Napi.hu kongatta meg a vészharangot, hogy Felcsúton komoly gond van a tao-programhoz szükséges adófelajánlások összegyűjtésével. Hiába a grandiózus, összesen 3,57 milliárdos tervek, bennük egy sportcsarnokkal, konferenciaközponttal, és a kerti tavat is magába foglaló parkosítással, Orbán Viktor Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványa a projekt költségvetéshez szükséges mintegy 2,5 milliárdnyi taós támogatásból alig 1,3 milliárdot tudott eddig összegyűjteni. Ráadásul a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát működtető társaság egy összesen 2,93 milliárdos programra kapott jóváhagyást az MLSZ-től, így az 1,3 milliárd különösen karcsúnak tűnik. Még a végén nem lesz miből fizetni a 22 takarítót vagy a 23 karbantartót

Mondjuk a felcsúti gyűjtés így is majd a duplája a második legtöbbet kapó Mezőkövesd jól megérdemelt 778 813 281 forintjának. Tállai András csapata bezzeg az utolsó forintig begyűjtötte az összeget, úgy látszik a NAV-tól jobban félnek a cégek, mint a miniszterelnöktől. Ez persze csak vicc volt a részünkről. Az már kevésbé, hogy Kövesden kezdhetnek aggódni, nehogy Pintér Attila után a taógyűjtő emberüknek is tegyen Mészáros Lőrinc egy visszautasíthatatlan ajánlatot.

Ami a lassan csordogáló felcsúti felajánlásokat illeti, őszintén szólva magunk sem értjük a dolgot, mondhatni sosem látott jelenséggel állunk szemben. De kétségünk sincs, hogy a gyűjtésre még rendelkezésreálló két hónapban lesz majd olyan cég – mondjuk Mészáros birodalmából – ami kisegíti az alapítvány keretét a hiányzó összeggel.

Ha netán az 1%-os adófelajánlásokra számítanának mentőövként, akkor viszont nagy bajban vannak, mivel a cégek körében méltán közkedvelt össznemzeti futballcentrum az előző, 2016-os időszakban 57 adózótól összesen 395 278 forintot kapott ezen a címen.

Rovatok