Index Vakbarát Hírportál

A Roma edzője lesz az Inter edzője az új évadban

2017. június 6., kedd 14:25

Luciano Spalletti bejelentette, hogy a következő idénytől az Internazionale futballklub vezetőedzője lesz.

"Én leszek az Inter új edzője. Mindenben megegyeztünk" - nyilatkozott kedden Spalletti a milánói Malpensa repülőtéren, mielőtt útnak indult Kínába, hogy találkozzon a klub tulajdonosaival.

Az edző szerződése két évre szól, és idényenként négymillió eurós fizetést garantál.

Az 58 éves Spalletti 1995-ben kezdte edzői karrierjét, 2005 és 2009 között az AS Romát, utána az orosz Zenitet irányította. Tavaly januárban visszatért az olasz fővárosba, csapatával az elmúlt idényben ezüstérmes lett a Serie A-ban. Ennek ellenére nem volt meglepő, hogy követte Walter Sabatini sportigazgatót, aki szintén az AS Romától szerződött az Interhez.

A milánói egyesület trénere az előző szezonban Frank De Boer, majd Stefano Pioli volt. Utóbbi menesztése után az élvonal utolsó három fordulójában Stefano Vecchi ült a kispadon.

A Milanóban sokat emlegetett, volt Inter-futballista és Inter-drukker, Diego Simeone neve komolyan fel sem merült Milanóban, ő mindenképp marad még egy szezont az Atleticónál.

Közben már Pioli is talált munkát, ő a Fiorentinát veszi át a következő szezontól, azaz távozik Firenzéből a volt Videoton-szakvezető, Paulo Sousa. A portugál szerződése lejárt, és nem akart hosszabbítani. (MTI/Index)

Rovatok