Index Vakbarát Hírportál

Csak az tűnik biztosnak, hogy a 2020-as Eb-re elkészül az új Puskás

2017. június 9., péntek 11:06 | aznap frissítve

Áprilisban derült ki, hogy Orbán Viktor személyesen felügyeli a Puskás-stadion építését, mivel többször is halasztani kellett az eredetileg belőtt átadás időpontját, májusban azonban már az első meccs időpontját is kitűzték 2019. novemberre. 

Fürjes Balázs kormánybiztos péntek reggel azt mondta a Digi Sport Reggeli Start című műsorában, hogy a hatvanhétezres stadion szerkezetének 2018 végére javarészt már állnia kell, de nem tudta biztosan kijelenteni, hogy a 2019 novemberi céldátumra kész lesz az aréna.

"Abban bízunk, hogy november 26., ugye a magyar labdarúgás napja, amikor a Wembley-ben sikerült megverni az angolokat, és aznap fantasztikus lenne megnyitni. Térjünk erre még vissza néhányszor, egészen biztosan rendelkezésre kell állnia a 2020-as Európa-bajnokságra" - mondta a  beszélgetés  végén Fürjes, aki arról is beszélt, hogy most még jól állnak a munkálatok, de az elején tartanak.   

Fürjes szerint egyébként európai összehasonlításban egy átlagos költségvetésű stadion lesz az új Puskás (149,99 milliárd forint nettóban), és minden erejével arra törekszik, hogy határidőn belül és költségkereten belül maradjanak, ezt meg tudták csinálni a Fradi-stadionnal és a Duna Arénával korábban. 

Áprilisban Csányi Sándor MLSZ-elnök beszélt arról, hogy nem boldog a 2020-as Eb budapesti helyszíne, az épülő Puskás Stadion előkészületeivel, mert már háromszor kellett jelentenie az UEFA-nál a késések miatt. 

Rovatok