Index Vakbarát Hírportál

A videóbíró állította ki Varane-t

2017. június 14., szerda 10:07

Az angol válogatott 3-2-re kapott ki a franciáktól a kedd este rendezett barátságos futballmeccsen. Ráadásul úgy, hogy a hazaiak a 47. perctől emberhátrányban játszottak, Raphael Varane-t állította ki a játékvezető, amikor 11-est ítélt az angoloknak. Pedig először nem is akart piros lapot mutatni.

A második félidő legelején Dele Alli lépett ki, Varane mögötte futott és volt egy olyan pillanata, amikor látszott, hogy a francia védő alig láthatóan, de odarúg. Davide Massa rögtön lereagálta és büntetőt ítélt, de elsőre a sárga lapot fogta a kezében. Közben már a fülhallgatóján keresztül tárgyalt a videó játékvezető asszisztenssel (VAR).

Aztán alig egy percen belül meghozta az ítéletét, Varane szándékos buktatásáért nem csak a tizenegyes, de a piros lap is járt. Az már más kérdés, hogy a franciák emberhátrányból is tudtak gólt rúgni és 3-2-re megnyerték a meccset.

Gareth Southgate dicsérte a rendszert, bár azt mondta, ahol ő állt onnan is egyértelmű kiállításnak tűnt, Ian Dennis, a BBC vezető riportere viszont hozzátette. Ez egy nagyon jó dolog, mert kiküszöböli az emberi hibát, de mi lesz akkor, ha 10-ből csak hétszer dönt jól? A másik három esetnél elszabadul majd a pokol.

Korábban a FIFA elnöke, Gianni Infantini javasolta, hogy a rendszert használják majd a pontosan egy év múlva kezdődő futball-vb-n is. A tavalyi klub-világbajnokságon pedig éppen Kassai Viktor volt az, aki a videóbíró segítségével ítélt meg egy büntetőt.

Rovatok