Index Vakbarát Hírportál

Nem akart Felcsútra igazolni a válogatott focista, mégis ott kötött ki

2017. június 17., szombat 10:57 | aznap frissítve

Balogh Balázs nem tervezte, hogy eligazol Újpestről, de aztán úgy alakult, hogy a Puskás Akadémia FC játékosa lett.

A felcsúti csapat alapos keretfrissítésbe fogott, ami nem csoda, hiszen a másodosztályt megnyerő klubnál 1-2 éves távlatban már a bajnoki címben gondolkodnak. Ennek jegyében igazolták le Balogh Balázs, Pintér Attila egyik kedvelt játékosát is, aki az északírek elleni vereség alkalmával a válogatottban is bemutatkozhatott.

A Nemzeti Sport oldalán szombaton megjelent interjú alapján a váltás finoman szólva meglepetést okozott Újpesten, ismerősök és ismeretlenek is sokan keresték a játékost, hogy ezt mégis hogyan képzelte. Balogh ugyanakkor cáfolta, hogy elküldték volna. Csak vázolták számára az opciókat, ő pedig belátása szerint cselekedett.

Nos, a felkészülés elején Nebojsa Vignjevics azt mondta, hogy elérkezett a váltás ideje, nem akar magyarázkodni, miért ülök majd a kispadon, jobban teszem, ha elmegyek.

Balogh ezt nem igazán értette, hiszen a keret jelenleg is alakul Újpesten, úgy érezte szükség lenne rá a csapatnál, különösen az motiválta, hogy elérhette volna a kétszáz bajnoki mérkőzést az Újpest színeiben. Az edzői tájékoztatást követően azonban a tulajdonos is beszélgetésre hívta.

"Roderick Duchatelet úr ugyanazt mondta, mint az edző: itt a váltás ideje. Hozzátette, kapott értem ajánlatokat, de örülne, ha a felcsútit fogadnám el – egy év van még a szerződésemből, most tudnak belőlem úgymond pénzt kivenni. Ez üzlet, és ezt tiszteletben kell tartanom nekem is."

Hogy miért a Felcsúti ajánlat tetszett ennyire a tulajdonosnak, azt nem kell részletezni, nyilván ők ígérték a legtöbbet.

A játékos, akinek egy évig még élő szerződése van a klubbal, ám jövőre ingyen távozhatna, elmondta, a korábbi újpesti példák meggyőzték, hogy ebben a helyzetben a váltás mellett döntsön. Balajcza Szabolcs, Kabát Péter, Szélesi Zoltán és Dusan Vasziljevics esetét is említette indokként.

„Volt, aki külön öltözőbe mehetett csak, egyedül edzhetett, a csapatból kirekesztettként létezett, ezt nem akartam – ezt jelenti, hogy bár őrlődtem, mit tegyek, végül a futballt választottam. Játszani akarok.”

Balogh egyébként csapattársával, az élvonal egyik legjobb légiósának számító Jonathan Herisszel együtt igazolt Felcsútra.

Azt pedig, hogy milyen állapotba bír kerülni egy klubtulajdonos, ha a Puskás Akadémia valakiért becsenget, Hemingway György feledhetetlen téli videójából már tudhatjuk. Az NSO felvétele azt követően készült, hogy a Honvéd eladta Prosser Dánielt a Puskásnak (és Botka Endrét a Fradinak). 

Rovatok