Index Vakbarát Hírportál

Meglestük, hogy áll a 190 milliárdos Puskás-stadion

2017. július 12., szerda 08:49

Már személyesen Orbán Viktor felügyeli az új Puskás-stadion munkálatait, mert a 190 milliárdos arénának a 2020-es Európa-bajnokságra muszáj elkészülnie, ugyanis négy mérkőzést rendezünk majd meg az összeurópai Eb-n. 

Pár hete Fürjes Balázs kormánybiztos már a korábban belőtt 2019 novemberi megnyitót sem tudta száz százalékra mondani, szóval megnéztük, hogyan is áll az építkezés.

Nem könnyű közeli képet készíteni, ugyanis a teljes építkezést körbevonták kerítéssel, de azért kicsit messzebbről és a kerítéslyukak között lehet valamit látni. Szóval így állunk most: a régi stadionból már szinte semmi nem maradt, és zajlik az alapozás. 

Áprilisban Csányi Sándor MLSZ-elnök beszélt arról, hogy nem boldog a 2020-as Eb budapesti helyszíne, az épülő Puskás Stadion előkészületeivel, mert már háromszor kellett jelentenie az UEFA-nál a késések miatt. Ezután vette kézbe a dolgokat Orbán. 

Ha a magyar válogatottnak sikerülne kijutnia a 2020-as Európa-bajnokságra, akkor több csoportmérkőzést is hazai pályán játszhatna az új stadionban. 

Borítókép: A Puskás-stadion építkezése 2017. július 11-én. fotó: Hernádi Levente Haralamposz

Rovatok