Index Vakbarát Hírportál

Morata lesz a következő a Milannak

2017. július 17., hétfő 09:51

A Milan nem áll meg, sőt, még rá is gyorsít az igazolásokra, azok után, hogy a nyár egyik legnagyobb szenzációjával elhozta a Juventustól Leonardo Bonuccit: a cél a realos Alvaro Morata.

A Madriddal jól haladnak a tárgyalások - írja a Gazzetta -, 70 millió euró körül egyezkednek, és a futballista ügynökeit is meggyőzte az olaszok alánlata. A Chelsea állítólag évi 9 millió eurós nettót ajánlott, erre azonnal ráígértek, eggyel többet adnának, de hajlandóak felmenni akár 12 millióig is.

Morata egy éve, a Juventusból, 40 millió euróért szerződött vissza a Realba, de nem lett kezdő. Még így is 20 gólt lőtt viszont a szezonban, vagyis az ára csak emelkedhetett. Mindenképp első számú csatár akar lenni, és azt sejtik, használt a milanosoknak az is, hogy Bonucci együtt játszott a támadóval a Juvéban.

Morata lelépésével felmelegedhet egy másik átigazolás is: bár a monacós Mbappé többször jelezte, maradni fog, a Realnak pótolnia kell a távozót.

A Milan aktív egy másik szálon is, Karl-Heinz Rummennigge, a Bayern München igazgatója megerősítette, érdeklődnek Renato Sanchezért. Az augusztusban 20 éves középpályást alig játszatta Carlo Ancelotti edző - sose bízott a fiatalokban -, de amikor pályán volt, akkor sem volt meggyőző a portugál, úgyhogy elengednék.

40 millió körül fizettek érte egy éve, kicsit többért adnák tovább.

Rovatok