Index Vakbarát Hírportál

Az NB II.-ben kötött ki a verekedésért kitett Fradi-kapus

2017. július 25., kedd 11:00

A Nyíregyháza Spartacus alaposan beerősített a nyáron, és egy komplett csapatot újított be az NB II.-es futballcsapat.

A Nyíregyháza nem alanyi jogon, hanem az MLSZ csűrés-csavarásának eredményeképpen kötött ki két éve az NB III.-ban, mert az MLSZ akkor találta ki, hogy szűkíteni fogják az NB I.-es keretet, egy jogi vita kapóra jött nekik, így a szövetség a kiesők mellett még más csapatokat is sikeresen kiebrudalt. Közülük a Nyíregyháza tért a leggyorsabban magához, előbb felkerült az NB II.-be, majd erősítésbe fogott.

A Nyíregyháza az idén a mini NB I.-ként funkcionáló NB II.-ben olyan csapatok ellen küzdhet, amelyeknek komoly első osztályú múltja van: az MTK, a Győri ETO, a Gyirmót, a Békéscsaba, Siófok, Sopron, Zalaegerszeg, vagy éppen a Vác, illetve Seszták Miklós miniszternek köszönhetően szárnyakat és új stadiont kapó Kisvárda.

Nyíregyházán kötött ki többek között a Ferencváros korábbi első számú kapusa, Jova Levente, akit tavaly egy verekedés miatt rakott ki a klubja. Sok ismerős nevet találunk a friss szerzemények között, mint a hatszoros válogatott Forró Gyula, akit tavaly a Felcsút csábított magához, Csilus Tamás neve is ismerős lehet a Fradiból illetve Pápáról. A korábbi kétszeres magyar gólkirály, Bajzát Péter visszatért, ahogy Pekár László is, aki szintén egy felcsúti kitérő után került vissza a városba.

A további igazolások: Kelemen Dávid, Gajdos Zsolt, Horváth Ferenc, Papp Máté, Kesztyűs Barna, Hinora Kristóf, Bíró Dominik, Fodor Ferenc, Gréczi Gábor, Csernák Martin.

Rovatok