Index Vakbarát Hírportál

Szűk Vidi-vereség Bordeaux-ban, izgalmas visszavágó lehet

2017. július 27., csütörtök 20:26

A nemzetközi kupákban egyedül állva maradt Videoton a francia Bordeaux-t kapta az Európa Liga harmadik fordulójában. A magyar csapat a két előző párharcát kiemeltként nem tudta hibátlanul teljesíteni, a máltai Balzan és az észt Nomme Kaljuval szemben is becsúszott egy döntetlen a kötelező győzelem mellett.

Most egy döntetlen már nagy eredmény lett volna magyar részről, mert ebben a körben már nem a Vidi volt a kiemelt.

Ehhez a stadionhoz ugyanakkor a magyar futball legutóbbi néhány évtizedének legnagyobb győzelme fűződik, mert a válogatott ott győzte le Ausztriát, a tavalyi Európa-bajnokság nyitófordulójában.

A francia bajnokság még nem indult el, a Bordeaux-nak csak négy edzőmeccse volt, igaz mind a négyet megnyerte, és mindössze egy gólt kapott. A francia ellenfelek mellett a Real Sociedadot is verte például.

Első félidő

Nem kellett sokáig várni az első magyar helyzetre: Lazovic ugratta ki a jobb oldalon Scsepovicsot, akinek lövését bravúrral ütötte ki Costil, Pátkai ismétlése gyengére sikeredett, azt könnyen felvette. Az első negyedórában egy kisebb lehetősége volt a hazai csapatnak, de a brazil Malcom lövése után mellé ment a labda.

Nego labdaeladása után Fejes mentett fontos helyzetben, a szöglet után nem tudtak felszabadítani a fehérváriak, egy másodszor visszaemelt labda után Sankharé előrevetődve megszerezte a vezetést a 17. percben. A fejese után a bal kapufa segítette a hálóba a labdát.

Sankharé gólja

Két percet sem kellett várni a következő lehetőségre, Nego azonban akkor a rövid saroknál állva mentett. Majd újabb két perc múlva Sankharé fejese a kapufán csattant, de ezt les miatt lefújta a játékvezető.

Aztán a félidő felénél teljesen váratlanul egyenlített a Vidi!  Egy Lazovic-Suljic-Scsepovics gyors akció góllal zárult. A szélről bejövő labdát Scsepovics az ötösről védhetetlenül lőtte a kapuba. Az új szerb edzővel, Marko Nikoliccsal még mindig lőtt a magyar ezüstérmes, ezúttal is.

Gólt érő Vidi-kontra

A 28. percben nehézkesen rendeződött vissza a Vidi, a szélen meghúzták a támadást a hazaiak, a középen érkező Laborde kevéssel lőtt mellé biztató helyzetben.

A 33. percben könnyedén passzolták ki a Vidit, Malcom került a védők mögé, már ő is ellőhette volna az ötös sarkáról, de inkább középre tette a labdát, így Sankharénak nem volt nehéz dolga az üres kapuba passzolni. Válaszul Lazovic és Scsepovics ismét szép akciót szervezett, de visszazárt a hazai csapat védelme, így oda lett a helyzet.

A 40. percben óriási magyar helyzet maradt ki. Lazovic szabadrúgása után Nego visszafejelte a labdát, Fejes azonban az ötösről mellé passzolta a labdát. A túloldalon ugyanezt lekopírozták, Sankharé négy méterről kicsit célt tévesztett, így nem lett meg a mesterhármasa. 

Második félidő:

Elég unalmasan kezdődött, visszaesett az iram. Lement az első negyedóra, és nem történt semmi. A 63. percben megint hatalmas Vidi-helyzet maradt ki, ezúttal is Lazovic ívelt középre, Nego megcsúsztatta, de nem sikerült beleérnie senkinek középen, centikre volt tőle két magyar játékos is.

Camano nem túl veszélyes lövését megfogta Kovácsik, ezzel fordultunk rá az utolsó negyedórára. Nego lövése a 80. percben eresztett meg egy lövést, de fölé.

A hajrában valamelyest nagyobb volt az iram, Nikolic újabb csatárt hozott be, de a Bordeaux-nak volt veszélyes helyzete.

A szűk vereség biztató a visszavágó előtt, de az elmúlt bő 20 évben magyar kupacsapat az első meccs veresége után mindössze háromszor ment tovább. A felcsúti visszavágón mindenesetre az 1-0 is megfelelő eredmény.

Igaz a Honvédnak az izraeli Beer Sheva (1-2), a Vasasnak a Beitar (3-4) ellen semmit sem jelentett a szűk idegenbeli vereség.

További eredmények:

Rovatok