Index Vakbarát Hírportál

Pontosan ezért utálják annyian az Atlético Madridot

2017. augusztus 2., szerda 18:44 | aznap frissítve

Az Atlético Madrid eredményei egészen fantasztikusak, ám az a mentalitás, amivel mindezt elérik, finoman szólva ellenszenves, sőt gyakran gusztustalan. Diego Simeone csapata nem egyszerűen feszegeti a határokat, hanem rendszeresen fényévnyi távolságból pillant a fair play legelemibb elvárásaira.

Például arra, hogy barátságos mérkőzésen nem keménykedünk feleslegesen, és főként nem szállunk bele derékmagasságban, kinyújtott lábbal és talppal a labdát levegőből továbbtevő ellenfél lábszárába. Sem nem repülünk be kilométerekről, durva ütemkéséssel, gondosan ügyelve rá, hogy ha már a becsúszó lábbal elvétettük, a másikkal azért bedaráljuk a támaszkodót.

Miként azt az Atlético kapitánya, Diego Godin tette a Napoli elleni keddi barátságos mérkőzésen, 2-1-es vezetésnél, a 81. és a 87. percben. Hogy miért volt erre szükség, azt csak ő tudja. Az uruguayi mindenesetre méltánytalannak érezte a kiállítást, noha már az első sárgának is bőven pirosnak kellett volna lennie.

A második szabálytalanság áldozatának sikerült sérülést is okozni, szerencsére Adam Ounas enyhébb szalaghúzódással megúszta az akciót.

A meccset 2-1-re az Atleti nyerte.

Rovatok