Index Vakbarát Hírportál

A spanyol liga blokkolja Neymar átigazolását

2017. augusztus 3., csütörtök 08:28

Bár Neymar tegnap közölte a Barcelonával, hogy távozni akar, hivatalosan továbbra is a klub játékosa, ezt szerda délutáni közleményükben is egyértelművé tették. Sőt, csütörtök délután jött az újabb fordulat.

A futballista képviseletében ugyanis Juan de Dios Crespo ügyvéd és stábja csütörtökön megérkezett Spanyolországba, hogy kifizesse Neymarért a 222 milliós kivásárlási árat, de a spanyol liga elnöke, Javier Tebas nem hagyta jóvá az üzletet. Erről közleményt adott ki a liga vezetősége, de ennél többet egyelőre nem osztottak meg. Korábban már közölték, hogy szerintük a pénzügyi fair play-szabályt sértené Neymar megvásárlása, ezért nem fogják engedélyezni. 

A következő lépés az lehet, hogy Neymarék a FIFA-hoz fordulnak, hogy átmehessen az üzlet, a futballista képviselői szerint a spanyol ligának nincs jogalapja, hogy megakadályozza a transzfert.

A Barcelona is figyelmeztette

A katalán Sport azt írja, külön figyelmeztették a brazil futballistát, hogy semmilyen orvosi vizsgálaton nem vehet részt, ami ilyenkor kötelező lenne a klubváltáshoz. A lap szerint a Barcelona kizárólag arra adott engedélyt Neymarnak, hogy az edzéseket ne látogassa, minden mással megsértené az egyezményüket. 

Ezt azért is jelentették ki, mert a játékos szerda este Portóba utazott, állítólag azért, hogy az ilyenkor szokásos rutinvizsgálatokon átessen a PSG-be igazolása előtt. 

A Barcelona szerdai közleményében azt is kijelentette, hogy Neymar kizárólag a 222 millió eurós kivásárlási ár kifizetése után távozhat, addig továbbra is él a szerződése a klubbal. 

Rovatok