Index Vakbarát Hírportál

Mourinho: 222 millió nem sok Neymarért

2017. augusztus 3., csütörtök 10:39

José Mourinho, a Manchester United vezetőedzője nem sokallja Neymar 222 millió eurós kivásárlási árát, azonban úgy látja, a tranzakció a játékosok drágulásához vezethet – írja az MTI.

Azokat tartom drágának, akik egy bizonyos minőség nélkül kerülnek egy bizonyos szintre, de nem hiszem, hogy 200 millió font sok lenne Neymarért. A világ egyik legjobb játékosává vált, kereskedelmi szempontból nagyon értékes, és a PSG-nél bizonyára átgondolták ezeket.

– nyilatkozta a Manchester United portugál szakvezetője, aki éppen tavaly nyáron döntött átigazolási csúcsot, amikor 105 millió eurót fizetett Paul Pogbáért a Juventusnak. Mourinho ezzel az átigazolással kapcsolatban is azt mondta, nem érezte drágának a játékost.

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere ezzel szemben bírálta a Neymar-üzletet, és megkérdőjelezte az európai szövetség (UEFA) pénzügyi fair play-szabályainak hatékonyságát, melyek szerint egy klub bérköltsége nem haladhatja meg a bevételei 70 százalékát. Klopp úgy véli, hogy a jelenlegi helyzet alapján ez inkább javaslat, mint szabályozás, hiszen nyilvánvalóan vannak olyan klubok, akik ki tudják fizetni ezeket az összegeket, de az lenne a normális, ha ezt nem tehetnék meg.

Neymar szerdán közölte a Barcelonával, hogy távozni akar, jelenleg azonban még a katalánok játékosa. Szerdán már klubja és a spanyol labdarúgóliga is azt nyilatkozta, bepanaszolják a PSG-t a fair play-szabályok megsértéséért, az európai szövetség szerint azonban egyelőre nem érkezett ilyen beadvány.

Rovatok