Index Vakbarát Hírportál

A Videoton belenyúlhat: az Ajax és a Milan is jöhet

2017. augusztus 4., péntek 08:57

A Videoton a francia Girondins Bordeaux kiverésével az Európa Liga playoff-körébe jutott, azaz már csak egy lépés választja el attól, hogy megismételje a 2012–2013-as bravúrját, és bejusson az EL csoportkörébe.

Az, hogy ki lesz az ellenfele, a pénteki sorsoláson dől el, amelyet 13 órától rendeznek az UEFA központjában, Nyonban.

Már a Bordeaux sem volt papíron könnyű ellenfél, de még ennél is nehezebb jöhet. Az biztos, hogy a Videoton nem lesz kiemelt és már megvan az a 22 csapat, amelyek közül érkezhet az ellenfél.

A dolgot nehezíti az a tény is, hogy a lehetséges ellenfelek között szerepelnek azok a 2017-es bajnokcsapatok, amelyek a BL harmadik selejtező körében búcsúztak

A lehetséges ellenfelek

Zenit (orosz), Dinamo Kijev (ukrán), Ajax (holland), Athletic Bilbao (spanyol), Fenerbahce (török), AC Milan (olasz), Viktoria Plzen (cseh), Red Bull Salzburg (osztrák), FC Bruges (belga), Braga (portugál), PAOK (görög), Ludogorec (bolgár), FK Krasznodar (orosz), BATE Boriszov (fehérorosz), Everton (angol), Legia Warszawa (lengyel), Marseille (francia), Dinamo Zagreb (horvát), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Austria Wien (osztrák), Midtjylland (dán), Partizan Beograd (szerb)

Az UEFA a sorsolás előtt nem sokkal szűkíteni fogja a lehetséges ellenfelek számát. Területi beosztás alapján csoportokra osztja majd a kiemelt és a nem kiemelt csapatokat is.

Közben nyilvánosságra hozták azt a csoportot, ahonnan a Videoton ellenfelet kaphat. Jöhet a szerb Partizan Beograd, ahonnan a Videoton jelenlegi edzője érkezett. A francia Olympique Marseille, a görög PAOK, a lengyel Legia (Nagy Dominik csapata), a cseh Viktoria Plzen, valamint az orosz Zenit. A Partizan, a Legia és a Plzen a BL-selejtezőből érkezett.

Rovatok