Index Vakbarát Hírportál

Neymar: Nem a pénzt, az örömöt kerestem a fociban

2017. augusztus 4., péntek 16:30

Neymar már szombaton, a francia labdarúgó-bajnokság első fordulójában szeretne a PSG-ben bemutatkozni, írja az MTI.

„Készen állok, hogy holnap máris játsszak, miért ne? Beszélni fogok a szakmai stáb tagjaival, és várok az engedélyükre, de ez az, amit igazán szeretek csinálni" - nyilatkozta pénteki ünnepélyes bemutatásán Neymar,akiért 222 millió eurót (67,6 milliárd forint) fizetett a párizsi klub az FC Barcelonának.

A brazil csatár hozzátette, bármilyen poszton szívesen játszik, ahova a vezetőedző állítja. Új csapata szombaton 17 órától az Amiens csapatát fogadja az Ligue 1 első fordulójában.

Nem azért jöttem, hogy főszereplővé váljak, mint Barcelonában, hanem valami újat kerestem. Életem legnehezebb döntése volt, mert nagyon jól alkalmazkodtam a Barca játékához, mégis nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek" - közölte.

A 25 éves futballista kijelentette, 2013-ban azért igazolt a katalánokhoz, hogy együtt játszhasson Lionel Messivel, akit a világ legjobbjának tart. Ide viszont nemcsak egy ember, hanem az összes játékos és a nagyszerű klub vonzott" – mondta.

Néhány napig töprengett a mostani döntés előtt, de nem érzett nyomást, amiért a futballtörténelem legdrágább játékosává vált. Aki ismer engem, tudja, hogy nem a pénzt, hanem mindig is az örömöt kerestem a fociban" – közölte.

A távozásáról elmondta, szerinte ideje volt elhagynia a Barcelonát, mert új kihívásra vágyott. Szeretnék történelmet írni itt. A PSG-ben megvan a potenciál, hogy a világ legsikeresebb klubjává váljon" – tette hozzá.

A katari klubtulajdonos, Nasszer al-Helaifi kijelentette, céljuk és álmuk a Bajnokok Ligája megnyerése, Neymart pedig a világ legjobbjának nevezte. Azért jött, hogy megírja a Paris Saint-German históriájának legnagyszerűbb fejezetét, és mert tetszettek neki az elképzeléseink" - tette hozzá.

Al-Helaifi elárulta, a csapat értéke egymilliárd euró volt a brazil csatár érkezése előtt, a szerződtetését követően viszont máris másfél milliárdra emelkedett. Néhány éven belül megtérül a beruházás, Neymar értéke pedig megsokszorozódik. Más helyeken akár több pénzt is kereshetne, mint itt" – mondta a tulajdonos, aki nem erősítette meg, hogy évente nettó 30 millió eurót kap majd a brazil.

Rovatok