Index Vakbarát Hírportál

Nincs játékos, aki nagyobb lehetne, mint a Barca

2017. augusztus 7., hétfő 14:23

A hét első napjaiban rendezik a Barcelona kongresszusát, ezen felszólalt a klub első embere, Josep Maria Bartomeu is, aki a gazdasági helyzet és sok más minden mellett természetesen Neymar átigazolásáról is beszélt.

Úgy fogalmazott, hogy a brazil futballista el akart menni a Barcelonától, bár az elnök és a klub is komoly erőfeszítéseket tett, hogy megtartsa. Nem sikerült, de Bartomeu szerint nincs játékos, aki nagyobb lehetne, mint maga a klub.

A csatárért kapott pénz jól jöhet a Barcelonának, bár az elnök tagadta, hogy bármiféle anyagi gondja lenne a katalán csapatnak. A tagsági díjakat 2010 óta nem emelték, és üzleti partnerek bevonásával a világ legjobban fenntartható csapata a Barcelona, amely Bartomeu szerint a legutóbbi gazdasági évben már 18 millió eurós profitot is termelni tudott.

Neymarral kapcsolatban még elmondta: szerinte Leo Messi a világ legjobb játékosa, akit Andrés Iniestával együtt a klubhűség mintaképeinek is tart. Még azt is hozzátette, több őszinteséget vártak volna el a braziltól, akinek a távozása csak pillanatnyi űrt jelenthet egy akkora klubnál, mint a Barcelona.

Rovatok