Index Vakbarát Hírportál

12 meccsébe is kerülhet C. Ronaldónak, hogy meglökte a bírót

2017. augusztus 14., hétfő 09:24

Akár 12 mérkőzésről is eltilthatják Cristiano Ronaldót, amiért a spanyol szuperkupa vasárnapi, Barcelona elleni első meccsén meglökte Ricardo de Burgos Bengoetxea játékvezetőt, a szabályok szerint ugyanis

a bíró elleni enyhébb erőszakos cselekedeteket 4-12 meccses eltiltással lehet bünteti.

Ha legalább négymeccses eltiltást kap a portugál, akkor minden spanyol sorozatra érvényes lesz a büntetése, tehát a bajnokság elejéről is lemaradhat – a Real első négy meccse a Deportivo, a Valencia, a Levante és a Real Sociedad ellen lesz –, ha a fegyelmi bizottság megkegyelmez neki, és négy meccsnél kevesebbel büntetik, akkor csak a szuperkupára lesz érvényes az eltiltás.

Nehezíti az ügyet, hogy a Real Madrid szinte biztosan megfellebbezi azt a piros lapot, ami miatt lökdösődni kezdett vasárnap Crisitiano Ronaldo: az 58. percben csereként beálló portugál a 80. percben gól lőtt, majd sárgát kapott, amiért levette a mezét. Két perccel később tizenegyest, de legalább szabadrúgást szeretett volna kapni, a bíró szerint viszont feldobta magát, ezrét kapta a kiállítást jelentő második sárgát, ettől borult el az agya.

A Real Madrid vezetőedzője, Zinedine Zidane a mérkőzés után jelezte is, hogy jogtalannak tartják a kiállítást, így fellebbeznek a lap visszavonásáért, előfordulhat tehát, hogy a piros lapos eltiltást törlik, a lökésért viszont mégis eltiltják majd Cristiano Ronaldót, pedig ha nincs a piros lap, nem is lökött volna.

A Real Madrid 3-1-re nyert idegenben, a visszavágót szerdán 23.00-tól rendezik majd.

Rovatok