Index Vakbarát Hírportál

Félelmetesen nagy bombát vágott a Barcának a Real csodagyereke

2017. augusztus 16., szerda 23:08

3-1-es előnyt hozott magával a Real Madrid a vasárnapi első meccsről Barcelonából, volt viszont egy vezéráldozatuk, az összesen ötmeccses eltiltást összeszedő Cristiano Ronaldo ugyanis ezt a meccset is kihagyta. A portugál mellett kimaradt a kezdőből némi meglepetésre Gareth Bale is, míg a Barcelona nagy hiányzója Andrés Iniesta volt.

Ha a kezdő alapján valaki kényelmes, kiváró hozzáállás várt volna a Realtól, annak gyorsan jelezték, hogy ez elég távol áll a valóságtól ţ a hazai csapat az első másodperctől kezdve iszonyatosan erős letámadással játszott. Ennek meg is lett az eredménye, az ötödik percben Marco Asensio egy bődületesen nagy góllal megszerezte nekik a vezetést.

A sensio a vasárnapi meccsen is hatalmas gólt lőtt , az volt az ötödik alkalom a 21 éves Real-játékos pályafutásában, amikor egy sorozatban bemutatkozva azonnal gólt lőtt, az Európai Szuperkupában, a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában és a kupában tette meg ezt korábban.

A gól után pár percre feltámadt a Barcelona, az irányítás, és főleg a veszélyes helyzetek viszont leginkább a Realnál maradtak. A 32. percben Lucas Vázquez egy nagy kapufával közel került a második gólhoz, 6 perccel később Karim Benzema viszont egy remek fordulással már meg is duplázta az előnyt: a francia pont honfitársát, Samuel Umtitit előzte meg, majd ballal, fordulásból lőtte a kapuba a felpörgetett labdát.

A Barcelona első igazán komoly helyzetére az 52. percig kellett várni, az egyébként eléggé eltűnt Lionel Messi villant először, lágyan próbálta meg Kelyor Navason átemelni a labdát, de csak felső lécig jutott. Nem sokkal korábban a Costa Rica-i kapus egy beadást piszkált el jó ütemben kimozdulva, erősen kezdett tehát a Barcelona a szünet után, de nem lett meg a szépítés.

Az utolsó fél órára próbálta fokozni a tempót a Barcelona, sikerült is beszorítaniuk ellenfelüket, de vagy egy blokkoló láb, vagy Navas mindig az útjukban volt. A Real láthatóan visszavett abból a lendületből, amivel a meccset kezdték, tökéletesen elégedettek voltak az 5-1-es összesített győzelemmel. Bár a kontrákkal a lefújásig azért ők sem álltak le, a végére maradt a 2-0-s végeredmény.

A Real Madrid ezzel 10. spanyol szuperkupáját nyerte, 2012 után lett övék újra a trófea. Mindezt úgy, hogy a nyáron James Rodríguezt és Álvaro Moratát is eladták, miközben komoly erősítésként csak a hátvéd Theo Hernández érkezett, cserének.

Rovatok