Index Vakbarát Hírportál

Elég volt!

2017. augusztus 31., csütörtök 22:53

Uli Hoeness, a Bayern München elnöke szerint a futballban idén nyáron ugrásszerűen megnőtt átigazolási díjak veszélyesek a sportágra nézve.

Nincs a világon olyan játékos, aki százmillió eurót érne, akkor sem vennék ennyiért senkit, ha lenne rá pénzem. Ez pazarlás

- mondta Hoeness a Sport Bild magazinnak.

Hoeness az interjúban a nyár legnagyobb átigazolási üzleteit kommentálta. A Paris Saint-Germain 222 millió euróért vásárolta ki Neymart a Barcelonától, amely később 105 (bónuszokkal együtt 150) millió euróért vette meg a Borussia Dortmundtól Ousmane Dembélét. 

A PSG kölcsönbe hamarosan megszerezi a Monacótól Kylian Mbappét, akiért megvétele esetén - sajtóértesülések szerint - 180 millió eurót fizet majd ki egy év múlva.

A világ egyik leggazdagabb futballklubjának élén álló Hoeness - aki tavaly töltötte le börtönbüntetését, amit adócsalás miatt kapott - úgy gondolja, a sportág elérkezett egy olyan pontra, ahol meg kellene állnia.

"Óvatosnak kell lennünk, mert elérkeztünk egy pontra, ahol már a drukkerek mondhatják azt, hogy elég. Eljött az őszinteség ideje, és vissza kell térniük a mértékletességhez. Régóta ott van a félelem az ügynököktől, a játékosoktól. Most nekünk azt kell mondanunk, hogy elég volt!" - mondta a Bayern elnöke.

Neymar szerződtetése előtt az átigazolási világrekordot Paul Pogba tartotta, akiért a Manchester United tavaly 105 millió eurót fizetett a Juventusnak. A Bayern júniusban csak saját klubrekordját döntötte meg azzal, hogy 41,5 millió euróért fizetett Corentin Tolissóért.

A hónap elején Hoeness müncheni kollégája, Karl-Heinz Rummenigge, a bajor futballklubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója nyilatkozott arról, hogy a Neymar-transzferre kifizetett pénzből inkább stadiont épített volna. A brazil ugyanis többe került, mint az Allianz Arena, ahol a Bayern játszik. (MTI/Index)

Rovatok