Index Vakbarát Hírportál

Hollandia feltámadt, és életben maradt

2017. szeptember 3., vasárnap 19:56

Hét közben Hollandiát 4-0-ra lemosta Franciaország vb-selejtezőn, az ekkor a kispadra visszatérő Dick Advocaat csapatának egy esélye maradt a vb-re jutni: megnyeri mindhárom maradék meccsét.

Vasárnap azt a Bulgáriát fogadták, ami márciusban 2-0-ra megverte őket, ekkor rúgták ki az előző kapitányt, Danny Blindet. Hollandia revánsot vett, most 3-1-re győzött.

Ráadásul remek gólokat szereztek, és a meccs nagyobb részében egész jól is játszottak. Davy Pröpper, a Brighton légiósa lőtte az elsőt egészen közelről, ezt másolta le a második félidőben Arjen Robben. Mindkét gól az utolsó emberig volt játszva, még ha Robbennek szerencséje is volt, hogy térddel be tudta sodorni a labdát. Ezt is a meccs legjobbja, Daley Blind adta be, ahogy az első gólnál is övé volt az assziszt.

Popov percekkel később szabadrúgásból szépített, senki nem ért bele a beívelésébe, így a labda bepattant Cillessen mellett.

De Pröpper a 80. percben eldöntötte a meccset: Promes rajzolta a fejére a labdát, ő meg remekül bestukkolta.

A svédek 4-0-ra verték Fehéroroszországot, és továbbra is három ponttal mennek a hollandok előtt a csoport második helyén, de az utolsó körben holland-svéd van. 

Addig a hollandoknak még nyerniük kell a fehéroroszoknál, és ha a végén Svédországot legyőzik, és a gólkülönbségük jobb lesz, pótselejtezősök. Szép kihívás, mert a svédeknek jelenleg hattal jobb a gólarányuk, és még Luxemburggal is játszanak.

A csoportot 99 százalék, hogy Franciaország fogja vezeti - ők késő este Luxemburggal játszanak otthon - bár jelenleg a svédeknek is 16 pontjuk van. A hollandoknak 13.

Európai vb-selejtezők, 8. forduló


    A csoport:
Fehéroroszország-Svédország 0-4 (0-3)
Hollandia-Bulgária 3-1 (1-0)
Franciaország-Luxemburg, Toulouse 20.45
    
    H csoport:
Észtország-Ciprus 1-0 (0-0)
Gibraltár - Bosznia-Hercegovina, Faro 20.45
Görögország-Belgium, Pireusz 20.45

    B csoport:
Feröer-szigetek - Andorra 1-0 (1-0)
Lettország-Svájc, Riga 20.45
Magyarország-Portugália, Groupama Aréna 20.45

    7. forduló:
    I csoport:
Horvátország-Koszovó 1-0 (0-0)
    szombaton játszották:
Finnország-Izland 1-0 (1-0)
Ukrajna-Törökország 2-0 (2-0)
    Az állás: 1. Horvátország 16 pont, 2. Ukrajna 14, 3. Izland 13, 4. Törökország 11, 5. Finnország 4, 6. Koszovó 1

Rovatok