Index Vakbarát Hírportál

Megdönthetetlen rekorddal búcsúzik a Premier League első kirúgott edzője

2017. szeptember 11., hétfő 15:06

Négy forduló után menesztette vezetőedzőjét, Frank de Boert az angol futballbajnokságban utolsó előtti helyen álló Crystal Palace.


A BBC és a Sky Sports értesülése szerint a londoni klub vezetői azután döntöttek a váltás mellett, hogy a csapat a 4. fordulóban 1-0-s vereséget szenvedett a Burnley-től, így továbbra is pont és rúgott gól nélkül áll a 19. helyen. A Huddersfieldtől otthon hármat, a Liverpooltól idegenben egyet, a Swansea-tól otthon kettőt kaptak korábban. A Poolon kívül a másik három potenciális kiesőjelölt lehet.

A 47 éves De Boer nyáron vette át a csapat irányítását Sam Allardyce-tól, ám mindössze 77 napot töltött a kispadon.

De Boernak nincs jó éve, 12 hónapon belül másodszor rúgják ki, tavaly ősszel az Inter vált meg tőle 14 tétmeccs és 85 nap után. (A Palace-szel egy győztes meccse egyébként akadt, a Ligakupában a másodosztályú Ipswich Town-t 2-1-re sikerült legyűrniük.)

Korábban kifejezetten sikeres volt, az Ajaxszal négy bajnokságot nyert zsinórban. Játékosként az amszterdamiakkal BL-t is nyert a több bajnoki cím mellett.

Utódja - egybehangzó médiaértesülés szerint - a korábbi angol szövetségi kapitány Roy Hodgson lehet, aki 2012 után tér vissza a PL-be. Akkor a West Bromtól állt fel, hogy angol szövetségi kapitány lehessen. Arról a posztról bő egy éve, az Izlandtól szenvedett Eb-vereség után köszönt le. (MTI/Index)

Rovatok