Index Vakbarát Hírportál

Sorba állították Neymart a PSG-nél

2017. szeptember 22., péntek 09:38

Balhé lett belőle a Paris SG legutóbbi bajnokiján, a Lyon ellen 2-0-ra megnyert meccsen, hogy ki rúgja a megítélt büntetőt. Zlatan Ibrahimovic távozása óta a szabadrúgások és a büntetők is Edinson Cavanihoz tartoznak, de a mérkőzésen egy szabadot Neymar elvett az uruguayitól. Cavani aztán büntetővel vigasztalódott, de résen kellett lennie, nem engedte labdához a brazilt. (Az már csak mellékszál, hogy végül ki is hagyta.)

Most megszólalt Unai Emery, a PSG edzője, aki eldöntötte a vitát, és kijelentette, Cavani az első, Neymar a második büntetőrúgó. Egy rádióinterjúban beszélt arról, hogy szeretnék elkerülni a jövőben a vitát, így az öltözőben is tudatta a játékosokkal a döntését. Ami jónak tűnik, abból a szempontból, hogy

Cavani 18-ból csak hármat hibázott

a párizsiaknál.

Abból viszont már kérdéses, hogy a csapat első számú sztárja Neymar, aki - apja szerint - azért is ment a Barcából a PSG-be, hogy ne legyen másodhegedűs senki mögött. Messivel a Barcában nem volt problémájuk a büntetőkből, az utolsó két szezonban kvázi felváltva rugdosták,

Neymar 12-ből hatot kihagyott.

Neymar a nyáron 222 millió euróért érkezett a francia csapathoz, minden meccsüket megnyerték. A bajnokságban hatból hatot, 21-3 a gólkülönbségük, a Bajnokok Ligájában a Celticet idegenben ütötték ki 5-1-re. Cavani eddig 7, Neymar 4 gólt rúgott.

A tökéletes rajt ellenére a csütörtöki edzésen elég fagyos volt a hangulat a két konkurens támadó között:

UPDATE: Neymar péntek délután nem került be a szombati, Montpellier elleni meccskeretbe. Az ok lábsérülés, ami szerdára, a Bayern elleni BL-meccsre biztosan rendbe jön - közölte a PSG.

Rovatok