Index Vakbarát Hírportál

Nulla saját nevelésű játékos, nulla fiatal, túl sok légiós – és így is kikapott a Puskás Akadémia

2017. szeptember 30., szombat 20:57 | aznap frissítve

Nem kell ahhoz sem honvédosnak, sem elvakultan kormányellenesnek lenni, hogy valaki szívből utálja a Puskás Akadémia FC-t. Megkockáztatom, akinek fontos a magyar futball, annak erkölcsi kötelessége tapsikolni a boldogságtól, ha kikap a Felcsút. Ma pedig különösen.

Nincs ugyanis még egy csapat a magyar bajnokságban, amelyik ilyen szinten leszarná a magyar futball érdekében hozott MLSZ-ajánlásokat a fiatalok játszatásáról és a légiósok játékperceinek korlátozásáról.

Emellett a Felcsút közismerten szürreális mértékű támogatásban és "adományban" részesült és részesül az utánpótlására hivatkozva (úgy 25 milliárd forintnál járhat a projket), illetve erre hivatkozva tetszelegnek Öcsi bácsi nevével, noha a valóságban az utolsó utáni szempont a klubnál, hogy játéklehetőséget adjanak a saját fiataljaiknak. Vagy úgy egyébként bármilyen fiatalnak.

Mindezen folyamatok a szombat délutáni, Paks elleni hazai mérkőzésen érték el eddigi csúcspontjukat, avagy ilyen mélyre eddig még ők sem süllyedtek.

Az MLSZ-nek a magyar futball hosszútávú fejlődése érdekében bevezetett, "fiatalszabály" néven ismeretes ajánlása szerint a bajnoki meccseken egy 1997 után, és egy 1998 után született játékos szerepeltetendő, a légiósszabályként ismert direktíva szerint pedig az egyszerre pályán lévő külföldiek száma alapesetben nem haladhatja meg a három főt. Ezek nem kötelező szabályok, de ezekhez kötik a tévés jogok eladásából, illetve a szerencsejátékból származó bevételek elosztását. Felcsúton persze nincsnek rászorulva erre a párszázmilliós alamizsnára.

A Pancho Arénában lejátszott mérkőzésen a következő bravúrt sikerült bemutatnia Pintér Attila csapatának:

A Felcsút annyira ügyelt rá, hogy nehogy megfeleljen bármilyen ajánlásnak, hogy még olyan játékos sem játszott a csapatban, aki tavaly elég fiatal lett volna.

Hogy kellően éles legyen a kontraszt, a mai ellenfélük az a Paks volt, amelyik nagyjából harmad-, negyedannyi pénzből gazdálkodik, és nincs egyetlen külföldi játékosa, még a keretben sem. 

A meccset 2-1-re a Paks nyerte, és erre tényleg csak azt tudjuk mondani, hogy hurrá.

Ami a forduló többi meccsét illeti, Balmazújvárosban fideszes vert fideszest, avagy Tiba István országgyűlési képviselő csapata csak megizzasztani tudta Kubatov Gábor pártigazgató klubját. A Ferencváros végül egy vitathatónak tűnő büntetővel győzött 3-2-re, kétgólos hátrányból megfordítva a mérkőzést. 

Kellettek is a pontok a Fradinak, hogy ne szakadjon le az élen álló Videotontól. A miniszterelnök másik kedvenc csapata ugyanis fordulatos meccsen nyert a fociból teljesen kiábrándult egykori oligarcha, Leisztinger Tamás Diósgyőrje ellen, szintén 3-2-re.

A Haladás száraz lelátók előtt ikszelt Tállaiékkal, vagyis a Mezőkövesd marad a kiesőhelyen. A kövesdiek szerencséje, hogy a bajnoki hajrá egybeesik az adóbevallás határidejével, így bőven lesznek, akik tavasszal remegő lábbal lépnek majd pályára a NAV-elnök klubja ellen.

A kakukktojás, értsd nem állami pénzből futtatott (sőt, külföldi tulajdonú!) Újpest FC pedig a harmadik helyen álló, a kaszinóbizniszben háttérbe szoruló Szima Gábor helyet új tulajdonost kereső Debrecennel játszott 1-1-es döntetlent. 

Az esti mérkőzésen a szponzor nélküli Honvéd és a miniszterelnök nagyon régi kedvenc csapata, a Vasas találkozott. A meccset az angyalföldiek nyerték, leginkább az algír bevándorló apától és magyar anyától született Remili Mohamed triplájának köszönhetően.

NB I., 11. forduló, szombati eredmények:

Rovatok