Index Vakbarát Hírportál

Piqué kiállt, és helyretette a dolgokat. Csak tudjunk hinni neki

2017. október 5., csütörtök 00:05

A katalán Barcelona-futballista, Gerard Piqué vasárnap, a katalán függetlenségi szavazás napján azt mondta, ha útjában van valakinek a spanyol válogatott stábjából vagy a spanyol futballszövetségnél, kész félreállni a nemzeti csapatból.

Másnap, a vb-selejtezőkre készülő válogatott madridi edzőtáborában, a nyilvános edzésen úgy kifütyülték a spanyol drukkerek, hogy félbe is kellett szakítani a gyakorlást.

Szerda este, két nappal az alicantei, Albánia elleni mérkőzés előtt sajtótájékoztatón állt az újságírók elé, hogy tisztázza a történteket.

Mindenek előtt bocsánatot kért válogatottbeli társaitól.

Nagyon sajnálom a csapattársaimat. Az én hibámból folyton rólam kérdezgették őket, ami nincs rendben. Ezért is jöttem ide, hogy feleljek a kérdéseikre.

Gyorsan rátért, hányadán áll a spanyol válogatottal.

Igen, gondoltam rá, hogy elhagyom a válogatottat. De aztán úgy döntöttem, hogy inkább maradok, és megpróbálom visszafordítani a helyzetet. Szép kihívás, de ha most elmegyek, igazat adok a kisebbségnek, aki kifütyült és zaklatott engem. Ez a csapat olyan nekem, mint a családom.

Biztos benne, hogy nem történt helyrehozhatatlan hiba.

Meggyőződésem, hogy tisztelettel és párbeszéddel vissza lehet fordítani ezt a helyzetet. Nem jó, ha kifütyülnek és inzultálnak, de ha leülhetnék azokkal, akik gyűlölnek engem, sikerülne meggyőznöm őket, hogy ne fütyüljenek többé.

Természetesen kitért Katalónia helyzetére is, ahol napokon belül kikiálthatják a függetlenséget.

Spanyolország és Katalónia olyanok, mint apa és a 18 éves fiú, aki el akar költözni otthonról. Az emberek nem tudják, mi történik valójában, csak a tévéből értesülnek a történtekről. Nem tudják, mi a valóság Katalóniában, hogy mit élünk mi át. Rokonaim, barátaim vannak otthon, akik szenvednek a kialakult körülmények miatt.

Aztán előjött, hogy Piqué elszakadáspárti-e.

Egy függetlenségpárti nincs Spanyolország ellen, egy függetlenségpárti is játszhat a spanyol válogatottban, bár én nem vagyok ebben a helyzetben. Soha nem pozicionáltam magam egyik oldalra sem. Mi futballisták globális márkanevek vagyunk, ha elkötelezném magam (bármelyik oldalra), elveszteném a követőim felét. 

Hát, ennél még az is hihetőbb, amit utána Sergio Ramosról, realos ellenfeléről, válogatottbeli védőtársáról mondott.

Sergióval a kapcsolatom fenomenális, csak ti (újságírók) találtok ki egy zsák hazugságot. Épp ellenkezőleg, annyira jóban vagyunk, hogy közös üzleti vállalkozásba is kezdünk.

A spanyol-albán pénteken 20:45-kor kezdődik.

Rovatok