Index Vakbarát Hírportál

A migráns lett az új cigány a magyar stadionokban

2017. október 6., péntek 14:15 | aznap frissítve

A Honvéd ellen mesterhármast szerző Remili Mohamed (Vasas) volt a Digi Sport reggeli műsorának vendége pénteken. A beszélgetésben szóba került az is, hogy a játékost manapság "migránsozzák" az ellenfél szurkolói.

Ezt egyébkén maga Remili említette egy keddi interjúban, a Reggeli Start műsorvezetője azonban utána is kérdezett a dolognak. A válasz pedig elég lehangoló volt, bár a legkevésbé sem meglepő.

- Egyébként a jelenség gyakori?

- Hát gyakori. Minden idegenbeli mérkőzésen megkapom.

Remili Mohamed magyar anyától és algériai apától született, Algériában. A család később Jászberénybe költözött, sőt ha jól tudjuk, az édesanyja a mai napig a városban él.

Remili a helyi egyesületben (JSE) kezdett focizni, majd Szolnokra került, onnan az MTK korosztályos csapatához, aztán Pápára, majd vissza Szolnokra, ahonnan az Újpestnél eltöltött pár idényt követően kötött ki a Vasasnál. Mindebből következik, hogy a szurkolók szemében annyira magyar kéne, hogy legyen, amennyire ez csak lehetséges. És ez sokáig így is volt, a lelátó népét nem érdekelte még idegen hangzású neve sem, ha szidni akarták, akkor cigányozták. Most viszont hirtelen mindenki rájött, hogy a családot a Soros-terv költöztette ide évtizedekkel ezelőtt, talán hogy szabotálják a hűtőgépgyártást. 

A viccelődés ellenére a dolog persze elég szomorú, de ezt nyilván mindenki érzi. Aki meg nem, az higgye azt, hogy Remiliék miatt nincs ma már Lehel.

Rovatok